Daniel Mereuță: “Am obținut un ajutor de stat pentru crearea a 100 noi locuri de muncă în Iași”

0
169

Compania de outsourcing cu capital majoritar românesc, Optima, a înregistrat, în primele 3 luni din 2017, afaceri de peste 3.3 milioane RON, în creștere cu 20 % față de aceeași perioadă a anului trecut. Ca urmare a creșterilor din ultimii ani, compania țintește către deschiderea, anul acesta, a unui nou birou în provincie și se concentrează pe dezvoltarea și pregătirea echipei.

“Prioritatea în acest an este dezvoltarea resursei umane. Investim în oameni cu încredere și optimism.  La sfârșitului anului trecut, am semnat un acord de finanțare prin care statul ne va sprijini să creăm 100 de noi locuri de muncă la biroul din Iași, în urmatorii doi ani. Continuăm dezvoltarea regională și vom deschide, în curând, un nou birou în țară. Nu avem temeri să pornim la drum cu oameni cu diverse experiențe sau la început de carieră. În companie, sunt colegi care au fost aici de la început și am crescut împreună.”, a declarat Daniel Mereuță, director general Optima.

Outsourcingul crează o primă legătură între facultate și piața muncii

În 1-2 luni, un tânăr angajat, fără niciun pic de experiență în domeniu, poate ajunge să lucreze singur pe un proiect și să obțină rezultate notabile, care să se reflecte în venit. Petrecerile la birou nu sunt un lucru rar și ajută la crearea unui mediu de lucru relaxant.

“Perioada de training este una intensă, dar ne și distrăm. Am configurat un program flexibil, part-time, mult mai potrivit pentru studenți, care pot astfel să își împlinească și responsabilitățile din facultate și pe cele de la job. Avem mulți studenți ambițioși, motivați, care au ales să își dea întâlnire cu responsabilitățile unui loc de muncă încă de pe băncile facultății. Au înțeles că experiența profesională, practica, este la fel de importantă, precum și facultatea. Și cum la noi în țară, facultatea și piața muncii sunt două emisfere care nu cooperează foarte bine, domeniul outsourcingului sare în ajutor din acest punct de vedere”, a precizat Daniel Mereuță.

Despre Optima

Compania Optima a fost înfiinţată în 2010 şi are sediul în Bucureşti, fiind membră în Association of Business Service Leaders (ABSL).  În prezent, în Optima activează 300  de angajați în centrele din București și Iași. Optima face parte din Grupul Next Capital cu afaceri în factoring, cumpărare și recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.

Majorări salariale de până la 15% pentru posturile entry-level

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *