Next Capital, creanțe gestionate de 25 mil. lei în primul trimestru

Next Capital a înregistrat o creștere de 15% a volumului creanțelor gestionate prin operațiuni de factoring în primul trimestru al acestui an față de aceeași perioadă din 2016, cu o cifră aproape de 25 milioane lei. Domeniul cel mai activ în accesarea serviciilor de factoring a fost IT, urmat de FMCG, acestea reprezentând peste 45% din totalul creanțelor gestionate de Next Capital în aceste luni.

„Anul 2017 este unul extrem de provocator pentru noi, dată fiind competiția foarte ridicată din partea băncilor, dar și asteptările din ce în ce mai ridicate din partea clienților. Am reușit creșterea portofoliului de clienți de factoring, dar, în același timp, lucrăm mult mai mult cu clienții existenți inclusiv la dezvoltarea de produse noi, plecând în primul rând de la nevoile acestora. În ceea ce privește creșterea din aceste prime trei luni ale lui 2017, aceasta se datorează mai ales domeniilor IT și FMCG care, față de aceeași perioadă din anul trecut, au înregistrat avansuri de 20%, respectiv 16% ale volumelor derulate prin factoring”, declară Bogdan Roșu, director Next Capital.

Până la sfârșitul anului, reprezentanții Next Capital mizează pe o depășire a cifrei de afaceri de anul trecut cu 50%.

IFN Next Capital Finance SA, fondată în noiembrie 2006, face parte din grupul Next Capital, care oferă soluţii de creditare, cumpărare şi recuperare creanţe, dar şi servicii de tip BPO (Business Process Outsourcing) prin compania OPTIMA SOLUTIONS & SERVICES.

Grupul Next Capital cu acţionariat majoritar românesc si minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge, a inregistrat în anul 2016 o creștere a cifrei de afaceri de 26%. Next Capital este membru fondator al Asociaţiei Române de Factoring, iar Bogdan Roşu este în prezent preşedinte al ARF.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *