Universitățile din străinătate anunță deschiderea sesiunii de admitere în 15 minute

0
219
studenti-admitere-15-minute

Universități de prestigiu din străinătate au declanșat procesul de clearing (ultima sesiune de admitere pentru anul 2017-2018), la care pot participa elevii care au promovat Bacalaureatul și studenții care își doresc un program de master în străinătate. Admiterea se va face pe loc, în 15 minute, pentru licență, master și MBA.

studenti-admitere-15-minute

15 univeristăți din Marea Britanie și una din Olanda sunt deschise anul acesta să primească studenți pe ultima sută de metri, adică pe cei care nu au apucat să ia o decizie legată de studiile universitare sau care vor să-și schimbe opțiunile inițiale. Tinerii pot aplica pentru programe de licență, master, MBA sau pentru programe de “foundation” dacă au nevoie de an pregătitor pentru studiile universitare clasice sau au note mai mici la Bacalaureat. “Programele pregătitoare sau foundation, prin prisma faptului că predarea se desfășoară în clase mici, cu mai puțini studenți, mai multe ore de contact direct cu profesorii și suport suplimentar pentru cunoașterea limbii engleze, oferă garanția progresiei în anul 1 universitar. În această perioadă se vor familiariza cu materiile de studiu, mediul și limba.După efectuarea acestui an pregătitor, studenții vor da un examen pentru a intra la programul clasic de studiu universitar. Pentru tinerii români este îmbucurător faptul că a crescut numărul de universități care vin în România pentru a face admiterea pe loc, la programele pe care le mai au disponibile. Anul trecut am avut 6 universități prezente la noi, iar acum vor veni în România 16 universități care vor face interviuri și vor da răspunsul pe loc privind admiterea. Important de știut este că tinerii trebuie să fi susținut cu succes Bacalaureatul și să aibă un atestat de engleză B2 ”, explică Ana Maria Papp, Manager Departament Universități, IntegralEdu.

Ultima sesiune unde tinerii din România pot fi admiși pentru studii în străinătate cuprinde programe diverse de la Computers, Networking and Communications Technology, Business and Finance, Fine arts, Architecture, Film, Radio and TV Studies, Tourism Management, la Oil and Gas Management și multe altele.

Reprezentanții celor 16 universități vor fi prezenți la București pe 11 iulie la Sheraton Hotel și își vor continua periplul la Timișoara, Cluj și Iași pe 12, 13 și 14 iulie.

Universitățile care vor susține anul acesta în România procesul de admitere în 15 minute sunt:  Canterbury Christ Church University, Coventry University, Keele University, Lancaster University, Middlesex University, London Brunel International College, Plymouth University International College si Plymouth University  (parte a NAVITAS), Northampton University, SAE Creative Media Institute, Sheffield Hallam University, Swansea University, University of Essex, University of Sunderland, York St. John University din Marea Britanie și HZ University of Applied Sciences din Olanda. 

Cum se face admiterea doar 15 minute?

Admiterea la un program de licență, master, MBA sau chiar an pregătitor se poate face în maxim 15 minute în cadrul întâlnirilor care au loc în perioada 11-14  iulie la  București, Timișoara, Cluj și Iași. În prealabil se contactează un consultant de la IntegralEdu, care va ajuta cu pregătirea dosarului, iar de la întâlnirea cu universitatea, tinerii vor pleca pe loc cu o decizie, dacă sunt acceptați. “Sistemul de admitere în 15 minute se adresează și tinerilor care au aplicat deja la o universitate în străinătate, dar care nu sunt 100% convinși că au făcut cea mai potrivită alegere. Astfel, ei mai au o șansă să schimbe universitatea sau domeniul. În plus, aceștia pot aplica și susține interviuri la una sau la mai multe universități participante”, precizează Ana Maria Papp.

La aceasta sesiune de admitere pe loc pot avea acces și tinerii care nu pot ajunge într-unul din cele patru orase. Aceștia pot susține interviurile prin Skype, după ce au urmat aceleași proceduri de pregătire a dosarului de admitere, cu ajutorul consultanților IntegralEdu.

Despre universitățile care vor participa la admiterea în 15 minte și bursele disponibile

Canterbury Christ Church University

Canterbury Christ Church University este cel mai mare centru public de învățământ superior din sud-estul Marii Britanii. Universitatea este considerată a fi printre cele mai bune din țară pentru educația cadrelor didactice, date obținute în urma evaluării realizate de OFSTED (Oficiul pentru Standarde în Educație). CCCU ofertă burse de până la £1 000/an, pentru 3 ani de studiu, studenților a căror familii au venituri sub £25 000/an, burse Broadstairs Welcome Award de £500, burse Elite Sports de până la £1000/an și burse pentru Music and Performing Arts de până la £300/an.

Coventry University

Universitatea din Coventry oferă studii universitare și postuniversitare – master și MBA, precum și programe de foundation. Pentru studiile universitare se oferă o bursă de excelență în valoare de 1200 de lire/an. Special pentru elevii români care au obținut o notă de peste 9,5 la Bacalaureat se acordă o bursă în valoare de 2000 de lire/an. Pentru studii postuniversitare studenții români pot primi o bursă de 2000 de lire/an.

Keele University

Keele University a fost clasată printre primele 4% universități de vârf ale lumii în Times World University Education Rankings 2015-2016, a obținut primul loc pentru nivelul de satisfacție în randul studenților în 2014, 2015, 2016 și primul loc în cee ace privește numărul de absolvenți care s-au angajat imediat după terminarea studiilor – 97.5% (Higher Education Statistics Agency 2016). 

Lancaster University

Universitatea din Lancaster se numară printre cele mai bune 1% universități la nivel global și printre primele 10 în Marea Britanie, fiind în același timp cel mai mare institut de cercetare din Regatul Unit. Timp de șase ani consecutivi a oferit cea mai bună cazare pentru studenți, gradul de satisfacție al acestora fiind de 91% conform 2015 National Student Survey.

Pentru studiile universitare se oferă burse în valoare de 1000 de lire pe an, pentru primul an de studiu.

Middlesex University

Middlesex University ocupă locuri fruntașe pentru foarte multe domenii de studiu și pentru satisfacția studenților în ceea ce privește condițiile de studiu și de trai. Printre acestea se numără – a doua cea mai modernă universitate din Londra (The Times, 2015), cea mai buna universitate modernă din Londra în domeniile Computer Science, Muzica, Psihologie, Teatru, Dans si Cinematografie (The Times, 2015). Universitatea oferă nenumărate burse de merit, sociale sau academice cu ajutorul sponsorizărilor private. Acestea pot acoperi 50% din taxele de program sau pot fi chiar în valoare de 10 000 de lire sterline.

London Brunel International College (din cadrul NAVITAS)

 In 2013, a fost numită de către Times Higher Education cea mai bună școală de business. Absolvenții Brunel se poziționează pe locul 13 în ceea ce privește salariul de început în Marea Britanie, iar conform Complete University Guide, Brunel Law School se află pe locul al 35-lea în Marea Britanie și pe locul 5 în Londra.

Plymouth University (din cadrul NAVITAS)

Cu aproximativ 30 000 de studenți, Plymouth University este una dintre cele mai mari universități din Marea Britanie, iar studenții se bucură de un campus în care s-au investit mai mult de 150 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea acestuia. Universitatea este în top 3 cele mai moderne universități din UK.

Plymouth University International College (din cadrul NAVITAS) in parteneriat cu Plymouth University din Marea Britanie, ofera programe de tip Pathway pentru Licenta si Master.

Abordarea individuală și calitatea serviciilor oferite studenților începând de la înregistrarea la universitate până la modul de predare și examinare sunt punctele forte în experiența zilnică a fiecărui student de la PUIC.

Northampton University

University of Northampton este o instituție modernă, orientată spre tehnologii de viitor, în care s-au investit peste 73 de milioane de lire sterline în dezvoltarea dotărilor de care dispune și în resursele oferite. Mediul de studiu este prietenos, iar studenții sunt susținuti constant de profesori în activitatea lor. În plus, rata de angajabilitate a absolvenților este de 96%. Universitatea oferă burse în valoare de 3000 de lire sterline pe întreaga durată a studiilor (până la 1000 de lire sterile pe an).

SAE Creative Media Institute

SAE Institute a fost fondat în 1976 și între timp a devenit cea mai mare instituție academică axată pe creative media, cu 54 de campusuri în 26 de țări. Curricula oferită a fost alcatuită împreună cu profesioniști de top din domeniu, pentru a raspunde cerințelor globale în ceea ce privește industria de creație.

SAE Institute are o rețea care se întinde pe 5 continente și are campusuri în centre internaționale pentru creative media, precum Londra, Berlin, Munchen, Paris, Barcelona, New York, Los Angeles și multe altele.

Sheffield Hallam University

Fondată în anul 1843 ca școală de design, de mai bine de un secol Sheffield Hallam University se numară printre cele mai bune scoli de artă și design din Marea Britanie. În anul 1992 primește dreptul de a purta numele Sheffield Hallam University, iar astăzi este una din cele mai avansate și inovatoare universități din Marea Britanie. Universitatea ocupa locul al 4-lea ca mărime, cu peste 35 000 de studenți, licențiați în peste 700 de specializari, din peste 100 de țări.

Swansea University

Swansea University este cea mai bună universitate din Țara Galilor, conform prestigioasei publicații Times și este situată pe locul al 15-lea în Marea Britanie în privința satisfacției studenților. Universitatea lucrează îndeaproape cu intreprinderi, firme și reprezentanți ai sectorului public pentru a îmbunătăți permanent oferta educațională pe care o pune la dispozitie viitorilor absolvenți care doresc să intre pe piața muncii. Astfel, universitatea se asigură că materiile și cursurile oferite pregătesc viitorii angajați sau antreprenori pentru o carieră de succes.

Universitarea oferă burse de merit de până la £2,000 și burse de excelență de £3,000 (cel puțin 9.5 la BAC).

University of Essex

University of Essex face mai mult decât să ofere un titlu academic – ei încurajează studenții să pună întrebări, să conteste normele și să aibă un impact pozitiv asupra lumii. Essex se mândrește cu locul al 2-lea în ceea ce privește experiența academică a studenților și cu locul 5 în domeniul științelor sociale în rândul universităților din Marea Britanie.

Universitatea oferă mai multe burse, printre care o bursă specială studenților români care își încep studiile în anul universitar 2017-2018, în valoare de 1000 de lire sterline și Essex Sports Scholarships care poate valora până la 3 000 de lire sterline.

University of Sunderland

University of Sunderland este o instituție inovatoare, cu standarde înalte în ceea ce privește predarea, cercetarea și susținerea oferită, la care studiază aproximativ 19.500 de studenți la programe full-time și part-time. Universitatea oferă 89 de programe de licență și 63 de programe de masterat, în cele 3 campusuri (2 în Sunderland și 1 în Londra). Universitatea pune la dispoziție burse de până la 3000 de lire sterline.

York St. John University

York St. John University este o universitate ce oferă programe de înaltă calitate, prietenoasă și recunoscută pentru excelența academică și comunitatea strâns legată. Universitatea dispune de un campus bine organizat în centrul orașului istoric York, care a beneficiat recent de o investiție de 100 de milioane de lire sterline. York St. John University oferă burse în valoare de £1750, în funcție de notele obținute la diploma de Bacalaureat și licență.

HZ University of Applied Sciences, Olanda

Universitatea este împărțită în șapte Academii specializate în Business Administration, Tehnologie, Turism, Inginerie, Chimie și Logistică și are o puternică orientare profesională. Cei mai multi dintre profesori sunt oameni de afaceri cu o experiență reală în industrie. Universitatea are parteneriate cu universitățile de frunte din China, în domeniul administrării apelor și ecologiei, scopul fiind schimbul de experiență, dar și de studenți și cadre universitare.

Mai multe detalii puteți găsi pe www.worlduniversities.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *