Cele mai potrivite motoferăstraie pentru condiții de lucru extreme

0
293

Pentru condițiile de lucru extreme, STIHL a dezvoltat un motoferăstrău de anduranță, cu dotare standard a unui lanț special numit Duro-3. Acest tip de lanț este proeictat și produs în uzinele STIHL din Elveția dintr-un aliaj extrem de dur.

Date fiind aceste caracteristici, dinții tăietori se păstrează de 10 ori mai ascuțite decât la un model obișnuit. Astfel, motorferăstrăul MS 211, împreună cu lanțul Duro-3 fac cea mai bună echipă atunci când trebuie tăiat lemnul murdar sau înghețat. Aliajul este atât de solid, astfel încât la contactul ocazional cu solul, lanțul rămâne ascuțit și poate fi folosit la capacitate maximă în timpul  tăierii.

Motounealta poate fi manevrată atât de profesioniști, dar și de către utilizatori ocazionali, fiind ideală și pentru îngrijirea copacilor, datorită șinei înguste de doar 35 cm. Inginerii STIHL au pregătit pentru MS 211 un motor de 2,3CP, de generație nouă de tip 2-MIX, care are un consum cu 20% mai redus decât unul clasic, iar emisiile de noxe cu până la 70% mai mici, întreaga unealtă cântărind doar 4,3 kg.

Pentru întreținerea arborilor STIHL a mai dezvoltat încă două modele de motoferăstraie MS 193 T și MS 201 TC-M, care au un comportament de ghidare extrem de precis, atunci când se lucrează cu ele la înălțime. Ambele sunt foarte ușoare, cântărind aproape 3kg și având aplicabilitate mai ales în zonele sensibile la zgomot, datorită motoarelor silențioase, chiar dacă funcționează cu benzină.

Tot pentru capitolul “condiții extreme de lucru”, STIHL are deja pus pe piața din România un super motoferăstrău destinat echipajelor de salvare și descarcerare. Este vorba despre MS 461, unul dintre cele mai performante utilaje de acest tip care există acum pe piață, dotat cu un motor care generează nu mai puțin de 6CP. Lanțul este conceput pentru străpungerea suprafețelor tari din metal, fiind acoperit cu blindaje din aliaj extrem de dur, proiectat și produs tot în uzinele de înaltă precizie din Elveția.

Despre compania STIHL. Cele mai recente date arătau o creștere a business-ului mondial STIHL  de aproape 12%, atingând 2,7 miliarde de euro, la sfârșitul lunii august a anului trecut.  Compania germană intenţionează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2019.  STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

CITEŞTE ŞI STIHL ADUCE PE PIAȚĂ O NOUĂ UNEALTĂ DESTINATĂ DOMENIULUI FORESTIER

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *