Drona care s-a prăbușit la Zagreb avea o bombă, reiese din examinarea balistică a fragmentelor metalice

0
148
Drona
, Image: 347308553, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: American Photo Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

O examinare balistică a fragmentelor metalice ale unei drone militare care s-a prăbuşit în Zagreb, în urmă cu două săptămâni, indică faptul că aparatul avea o bombă, dar nu s-a putut ajunge la o concluzie definitivă cu privire la urmele de exploziv, a declarat miercuri Parchetul din Zagreb, relatează Agerpres, conform Hina.

Nova TV a anunţat marţi seara, citând surse apropiate anchetei, că nu au fost găsite urme de exploziv pe piese ale vehiculului care a fost examinat.

Vezi și: Biden confirmă utilizarea de către Rusia a rachetelor hipersonice în Ucraina

Parchetul a declarat că a primit rezultatele examinării balistice şi doar rezultate parţiale ale examinării chimice şi fizice, adăugând că rezultatele examinărilor efectuate până acum nu sunt suficiente pentru o concluzie finală.

Procuratura a precizat că va continua ancheta în coordonare cu Centrul de Criminalistică, Departamentul de Investigaţii Criminale, Poliţia Militară şi agenţiile de informaţii.

Drona militară din epoca sovietică s-a prăbuşit în apropierea unui cămin studenţesc în cartierul Jarun din sud-vestul Zagrebului, la scurt timp după ora 23:00, pe 10 martie. Aproximativ 40 de maşini aflate într-o parcare din apropiere au fost avariate şi nu au fost înregistraţi răniţi. Drona a venit din Ucraina, după ce a survolat România şi Ungaria, state membre NATO, şi s-a prăbuşit în capitala Croaţiei, după ce a rămas fără combustibil, notează Hina.

Mai multe detalii: https://www.g4media.ro/drona-care-s-a-prabusit-la-zagreb-avea-o-bomba-reiese-din-examinarea-balistica-a-fragmentelor-metalice.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *