Stoltenberg: „Războiul din Ucraina nu decurge așa cum a plănuit Moscova. Nu au reușit să cucerească Kievul. Se retrag din Harkov, iar ofensiva lor majoră din Donbas s-a blocat” / „Ucraina poate câștiga acest război”

Ofensiva Rusiei în Ucraina eșuează, iar operațiunea sa în regiunea Donbas s-a blocat, a declarat secretarul general al NATO, potrivit BBC.

Vezi și:Președintele Finlandei povestește cum s-a desfășurat discuția cu Putin despre NATO: „Am rămas surprins că a fost atât de calm”

„Războiul Rusiei din Ucraina nu decurge așa cum a plănuit Moscova. Nu au reușit să cucerească Kievul. Se retrag de la Harkov, iar ofensiva lor majoră din Donbas s-a blocat”, susține Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a declarat că „Ucraina poate câștiga acest război”. „Ucrainenii își apără cu curaj patria. Pentru a-i ajuta să facă acest lucru, aliații s-au angajat și au livrat Ucrainei asistență de securitate în valoare de miliarde de dolari”, a spus Jens Stoltenberg.

Liderul NATO mai afirmă că Alianța urmărește „foarte îndeaproape ceea ce face Rusia” și că este pregătită să acționeze dacă Moscova lansează vreun atac împotriva membrilor NATO.

Ajutorul NATO face diferența în fiecare zi în Ucraina, mai precizează liderul NATO.

La viitorul summit NATO de la Madrid vor fi luate decizii importante pentru a reacționa la noua situație din Europa, mai spune Jens Stoltenberg. El mai precizează că aliații s-au angajat să acorde asistență în valoare de miliarde de dolari pentru Ucraina și au oferit instruire care face diferența pe câmpul de luptă în fiecare zi.

Sursă G4Media

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *