Povestea dramatică despre ceea ce s-a întâmplat în interiorul Apple după ce Steve Jobs a murit

Când fondatorul și impresarul Apple Steve Jobs a murit în 2011, au existat două narațiuni concurente care au dominat înțelepciunea convențională despre perspectivele companiei.

Vezi și: Apple testează primul iPhone cu USB-C

Unii erau siguri că, fără liderul care a condus revoluția uluitoare a Apple de la întoarcerea sa dramatică în companie în 1997, cei mai buni ani ai Apple au rămas în spate. Alții, însă, erau convinși că „cultura inovației, gândirea diferită, asumarea riscurilor și execuția” vor merge mai departe, continuând să introducă produse revoluționare în lume. Până la urmă, niciuna dintre narațiuni nu a fost corectă, notează Business Insider.

La 15 ani de la introducerea iPhone-ului, produsul continuă să reprezinte majoritatea veniturilor companiei și, în ciuda miliardelor cheltuite pentru a transforma industria auto și asistența medicală, nu a apărut niciun produs nou cu adevărat inovator. Și totuși, de-a lungul anilor care au trecut, compania nu numai că a depășit cu mult piața generală, ci și pe colegii săi FAANG și Microsoft.

Povestea acestui rezultat neașteptat este spusă cu precizie și sensibilitate de reporterul Wall Street Journal, Tripp Mickle, în lucrarea After Steve: How Apple Became a Trillion – Dollar Company and Lost Its Soul, scrie Business Insider.

Cartea urmează căile paralele ale celor doi protagoniști-cheie care au modelat perioada post-Steve la Apple: Tim Cook, succesorul tehnocrat ales de Jobs, și Jony Ive, sufletul pereche creativ al lui Jobs.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *