MediaTek anunță procesorul midrange Dimensity 1080, cu suport pentru camere de până la 200 MP

0
170
MediaTek

MediaTek a prezentat un nou procesor recent – Dimensity 1080. Vorbim despre un cipset dedicat telefoanelor midrange, fabricat de către TSMC pe un proces de litografiere de 6nm. Este succesorul lui Dimensity 920, cipset lansat în urmă cu un an și ajuns pe modele precum Redmi Note 11 Pro / Pro+, realme 9 Pro+ sau vivo V23 5G. Mai jos avem detalii despre succesorul acestuia – MediaTek Dimensity 1080.

Vezi și: ACER A LANSAT PRIMUL CHROMEBOOK DE GAMING DIN LUME: 516 GE

Vorbim despre un cipset octa-core cu două nuclee Cortex-A78 tactate la 2.6GHz, pentru performanță și 6 nuclee Cortex-A55 tactate la 2GHz, pentru eficiență energetică. Aduce GPU Mali-G68 MC4 și chiar dacă e dedicat terminalelor midrange, aduce suport pentru memorie RAM LPDDR5 și stocare rapidă – UFS 3.1. Conform MediaTek, suportă camere de până la 200 MP, fără shutter lag. Permite filmarea la calitate 4K HDR și poate susține un setup foto quad.

Telefoanele cu Dimensity 1080 ca CPU pot avea display-uri cu refresh rate de până la 120Hz și rezoluție Full HD+. Primim pe partea de conectivitate suport Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 și dual-SIM 5G. Conform MediaTek, primele telefoane cu noul cipset la interior ar urma să fie prezentate spre finalul acestui an.

E posibil ca seria Redmi Note 12 să includă unul dintre primele modele cu cipset Dimensity 1080. Lineup-ul va fi prezentat undeva în luna noiembrie în China. De asemenea, Honor ar urma să lanseze un smartphone cu acest CPU la interior în următoarele săptamâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *