Cât de mult armament folosește Ucraina într-o zi de război împotriva Rusiei. Oficial NATO: Cantitatea este stupefiantă

0
117

Agenţia de presă Ukrinform, care citează publicaţia americană The New York Times, scrie că Ucraina trage zilnic mii de obuze de artilerie împotriva invadatorilor ruşi, în timp ce forţele NATO în Afganistan trăgeau 300 de lovituri pe zi.

Potrivit unor responsabili NATO, cantitatea de artilerie utilizată este stupefiantă. Prin comparație, în Afganistan, forţele NATO ar fi putut trage până la 300 de obuze de artilerie pe zi şi nu aveau probleme cu apărarea antiaeriană. În schimb, Ucraina poate trage mii de obuze zilnic, iar îngrijorările legate de apărarea antiaeriană continuă să persiste.

„O zi în Ucraina echivalează cu o lună sau chiar mai mult în Afganistan”, declară Camille Grand, expert în apărare în Consiliul european pentru relaţii externe, fost secretar general adjunct al NATO pentru investiţiile în apărare.

Un înalt responsabil al NATO a declarat că, vara trecută, în regiunea Donbas, ucrainenii trăgeau între 6.000 şi 7.000 de obuze de artilerie pe zi, în timp ce ruşii lansau între 40.000 şi 50.000 de obuze zilnic. Comparativ, SUA nu produc decât 15.000 de obuze lunar.

Occidentul depune eforturi pentru a găsi echipamente şi muniţii din perioada sovietică pe care Ucraina să le poată folosi în prezent pentru a se apăra de invadatori, scrie Agerpres. 

De asemenea, Occidentul încearcă să propună sisteme alternative, chiar dacă ele sunt mai vechi, astfel încât stocurile de rachete de apărare antiaeriană şi grenade antitanc ale Ucrainei, care sunt extrem de costisitoare, să fie înlocuite.

Există discuţii cu privire la investiţii ale NATO în vechi uzine din Republica Cehă, Slovacia şi Bulgaria pentru a relansa fabricarea obuzelor de calibru sovietic 152 mm şi 122 mm pentru arsenalul de artilerie ucrainean, care provine în mare parte din epoca sovietică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *