Modelul clasic sau modelul pro? Care dintre acestea este mai potrivit pentru tine?

0
231

Diferențele de design

Modelele standard de iPhone 14 de la Apple urmează un design identic cu cel al modelelor iPhone 13, păstrând crestătura din partea superioară a ecranului. iPhone 14 Plus arată identic cu iPhone 14, dar la o scară mai mare, așa cum era de așteptat.

La fel ca în anii precedenți, acest lucru înseamnă că pentru ambele dimensiuni veți primi din nou lentile duble, margini plate și o ramă din aluminiu. De asemenea, acestea oferă rezistență la apă și praf IP68.

Cu toate acestea, modelele iPhone 14 Pro arată diferit față de modelele iPhone 14 standard și, de fapt, față de orice iPhone anterior. Așa cum se zvonea pe scară largă, crestătura a fost înlocuită cu ceea ce Apple numește Dynamic Island, un decupaj în formă de pastilă care găzduiește camera foto frontală și senzorii, precum și animații și informații de tip widget. Insula dinamică va afișa diverse alerte și se va adapta în funcție de ceea ce faceți.

De exemplu, dacă folosiți Apple Pay, Insula dinamică se va transforma într-un pătrat, în timp ce, atunci când sunteți în timpul unui apel telefonic, se va extinde și va afișa durata apelului și undele sonore dacă deschideți o altă aplicație în timpul apelului. În general, este o abatere majoră de la limbajul de design pe care Apple îl folosește de ani de zile și se simte destul de diferit folosind 14 Pro și 14 Pro Max în comparație cu omologii lor obișnuiți – într-un sens bun.

Modelele iPhone 14 Pro dispun, de asemenea, de o cameră foto triplă pe spate și sunt mai grele decât modelele standard, oferind o ramă din oțel inoxidabil lucios în locul celei din aluminiu. Apple iPhone 14 păstrează aceeași dimensiune a ecranului ca și iPhone 13, adică un display de 6,1 inci. Între timp, iPhone 14 Plus are un ecran de 6,7 inci.

iPhone 14 Pro oferă, de asemenea, un ecran de 6,1 inci, în timp ce iPhone 14 Pro Max are un ecran de 6,7 inci. Toate cele patru oferă un panou OLED, împreună cu True Tone, Haptic Touch și suport HDR, deși modelele Pro oferă o serie de caracteristici suplimentare, inclusiv moduri eficiente din punct de vedere energetic care pot reduce intensitatea ecranului în mod inteligent.

Modelele iPhone 14 Pro oferă din nou rata de reîmprospătare adaptivă ProMotion, deși de data aceasta au o rată minimă de reîmprospătare mai mică decât modelele iPhone 13 Pro, cu o frecvență minimă de 1Hz. Acest lucru este excelent pentru a economisi durata de viață a bateriei.

O altă mare îmbunătățire a modelelor Pro vine în departamentul de luminozitate, unde acestea primesc un salt uriaș până la 2000 de nits de luminozitate maximă, ceea ce face diferența atunci când utilizați telefonul în lumină puternică sau la soare.

Modelele iPhone 14 Pro dispun, de asemenea, de funcția Always On Display, oferită de majoritatea telefoanelor Android, care vă permite să vedeți informații fără ca ecranul să fie aprins și deblocat. Acest lucru reflectă în mod inteligent ceea ce aveți pe ecranul de blocare în iOS 16.

Specificații iPhone 14 vs iPhone 14 Pro

iPhone 14 și iPhone 14 Plus de la Apple rulează pe același chipset ca și iPhone 13 Pro, care este A15 cu un GPU cu cinci nuclee. Pentru referință, iPhone 13 și iPhone 13 mini rulează, de asemenea, pe A15, dar au un GPU quad-core.

Cu toate acestea, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max rulează pe cipul A16, care oferă un plus de performanță față de A15 și, prin urmare, față de modelele standard de iPhone 14. De fapt, este pentru prima dată când Apple folosește cipuri diferite în modelele sale de iPhone din aceeași serie.

Opțiunile de stocare pentru modelele standard sunt aceleași ca și pentru modelele iPhone 13. Asta înseamnă că poți alege între opțiunile de 128 GB, 256 GB și 512 GB. Modelele iPhone 14 Pro încep de la 128GB și există și modele de 256GB, 512GB și 1TB.

Capacitatea bateriei este diferită între modelele standard iPhone 14 și Pro, precum și între modelele standard și Pro în sine, variantele Plus și Max oferind baterii mai mari. Apple măsoară de obicei în ore și nu în mAh, iar pe paginile sale de comparație, dacă alegeți ca termen de comparație redarea video, vă puteți aștepta la 20 de ore pentru iPhone 14 standard și la 26 de ore pentru iPhone 14 Plus. iPhone 14 Pro va oferi cel puțin 23 de ore, în timp ce iPhone 14 Pro Max va avea o autonomie de aproximativ 29 de ore.

iPhone 14 Plus se află pe primul loc la performanța bateriei, urmat de iPhone 14 Pro Max. iPhone 14 Plus este excelent în acest departament, așa că, dacă sunteți în căutarea unui ecran mare și a unei baterii mari, este o alegere excelentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *