Premierul Ciolacu a dispus intervenţia la un centru de îngrijire din Mureş, întrucât pacienții erau închiși și supuși violențelor

0
283

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că a dispus de urgenţă intervenţia instituţiilor statului la Centrul de îngrijire şi asistenţă Căsuţa Lu’Min, din judeţul Mureş, în urma informaţiilor primite de la Centrul de Resurse Juridice, ONG-ul care a dezvăluit public ororile din azilele de bătrâni, „victimele erau ţinute închise şi supuse unor acte de violenţă, necesitând de urgenţă intervenţii medicale”. La rândul său, Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii, a spus că a dispus retragerea licenței în cazul Asociației “Re-Min”, centrul “Căsuța Lu’ Min”, situația fiind „intolerabilă”

  • „Ca urmare a informațiilor primite de la Centrul de Resurse Juridice, am dispus de urgență intervenția instituțiilor statului în cazul unor abuzuri și violențe inadmisibile comise împotriva unor beneficiari din Centrul de îngrijire și asistență Căsuța Lu’Min, din județul Mureș.
  • Conform informațiilor primite, victimele erau ținute închise și supuse unor acte de violență, necesitând de urgență intervenții medicale.
  • Voi monitoriza îndeaproape evoluția evenimentelor pentru a mă asigura că victimele vor primi un tratament adecvat, iar vinovații vor fi trași la răspundere. Toleranță zero în astfel de situații!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat tot pe Facebook că a dispus retragerea licenței în cazul Asociației “Re-Min”, centrul “Căsuța Lu’ Min”.

  • „Situația de la Mureș este intolerabilă!
  • Așa cum a cerut și premierul Marcel Ciolacu, vinovații trebuie să răspundă!
  • Solicit urgent Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) să înceapă procedura de cercetare disciplinară împotriva responsabililor de această situație revoltătoare.
  • Totodată, am dispus Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) retragerea licenței în cazul Asociației “Re-Min”, centrul “Căsuța Lu’ Min” din comuna Sântana de Mureș, sat Bărdești”, a scris Simona Bucura-Oprescu pe Facebook.

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a controlat, pe 10 și 11 iulie, 998 de servicii sociale, 11 dintre acestea fiind închise, în timp ce în cazul a 25 activitatea a fost suspendată.

În urma controalelor în judeţul Mureş a fost înştiinţată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi pentru retragerea licenţei de funcţionare provizorie a Asociaţiei Re-Min – Centru de Îngrijire şi Asistenţă “Căsuţa lu Min”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *