Ce spune Casa Albă despre prăbușirea avionului în care s-ar fi aflat Prigojin

0
227

Președintele american Joe Biden a fost informat despre prăbușirea unui avion privat în Rusia, a anunțat Casa Albă, în timp ce purtătorul de cuvânt al securității naționale a SUA, Adrienne Watson, a spus că dacă se adeverește uciderea șefului Wagner, Evgheni Prigojin, „nimeni nu ar trebui să fie surprins”, scrie Reuters.

„Am văzut știrile. Dacă sunt confirmate, nimeni nu ar trebui să fie surprins”, a spus Adrienne Watson.

Ce spune TASS

TASS a raportat că zece persoane au murit după ce un avion privat s-a prăbușit în regiunea rusă Tver, la nord de Moscova. Avionul, care zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, transporta șapte pasageri și trei membri ai echipajului.

„A fost lansată o anchetă cu privire la prăbușirea avionului Embraer care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceștia se numără numele și prenumele lui Evgheni Prigojin”, a spus Rosaviatsia.

Corpurile a opt persoane au fost găsite la locul în care s-a prăbușit avionul privat, spun serviciile de urgență, citate de Ria, scrie Reuters, dar nu există nicio confirmare că Prigojin se afla la bordul avionului care s-a prăbușit, deși agenția de aviație a spus că acesta se află pe lista pasagerilor.

Primele informații vehiculate, dar neconfirmate oficial, ar indica faptul că avionul ar fi putut fi doborât de sisteme antiaeriene rusești.

Canalul de Telegram Wagner „Grey Zone” susține că avionul deținut de Evgheni Prigojin ar fost doborât de armata rusă.

La bordul avionului s-ar fi aflat și Dmitry Utkin, fondator al grupului Wagner și mâna dreaptă a lui Prigojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *