Armata rusă are probleme cu Ucraina

0
221

Rusia ar putea fi capabilă să crească producția de obuze de artilerie în următorii doi ani la aproximativ 2 milioane de proiectile pe an, aproximativ dublu față de unele așteptări occidentale anterioare, dar încă foarte departe de nevoile Moscovei în războiul din Ucraina, a declarat vineri un oficial occidental, potrivit Reuters.

Vehicule de luptă ale armatei ruseFoto: Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a estimat că Rusia a tras între 10 și 11 milioane de obuze anul trecut în Ucraina.

„Aceasta este dificila situație în care se află”, a declarat oficialul unui mic grup de jurnaliști.

„Dacă ai consumat 10 milioane de proiectile anul trecut și ești în mijlocul unei lupte și poți produce doar 1 sau 2 milioane de proiectile pe an, nu cred că ești într-o poziție foarte solidă”.

Tancuri: Rusia are nevoie de un deceniu ca să ajungă de unde a plecat

Alte investiții ale Rusiei în sectorul său de apărare ar putea, de asemenea, să permită Moscovei să producă aproape 200 de tancuri pe an, dublu față de unele estimări occidentale anterioare, a declarat oficialul.

Dar și aceasta, a spus oficialul, este departe de ceea ce are nevoie după ce a suferit pierderi grele în Ucraina.

„Dacă ai pierdut 2.000 de tancuri, o să ai nevoie de un deceniu ca să ajungi de unde ai plecat”, a afirmat oficialul, adăugând că Rusia a pierdut, de asemenea, în timpul conflictului, 4.000 de vehicule blindate de luptă, peste 100 de avioane și a pierdut 270.000 de militari, aici fiind incluși atât cei uciși, cât și cei răniți.

În luna mai, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că producția de armament și furnizarea de arme către linia frontului din Ucraina vor fi cruciale pentru succesul „operațiunii militare speciale”.

„Trebuie să apeleze la acești parteneri dubioși”

În iulie, Șoigu a vizitat Coreea de Nord. Casa Albă a declarat că Rusia se orientează în prezent către Coreea de Nord pentru a o ajuta să-și refacă stocurile, adăugând că negocierile privind armamentul dintre Moscova și Phenian avansează în mod activ.

Oficialul occidental a declarat că aceste negocieri vizează probabil aprovizionarea artileriei și demonstrează disperarea Moscovei în Ucraina.

„Trebuie să apeleze la acești parteneri dubioși pentru a-și susține invazia catastrofală din Ucraina. Și o va costa o avere, deoarece Coreea de Nord va stoarce un preț bun pentru ea”, a declarat oficialul.

Economia Rusiei este sub presiune

Oficialul a declarat că economia rusă însăși este supusă la presiune, deoarece Moscova redirecționează resurse către Ucraina, crescând cheltuielile pentru apărare și reducând „cheltuielile pentru orice altceva”.

„Acest lucru crește apoi riscul de tulburări sociale pe un fundal politic fragil”, a spus oficialul.

Declarațiile despre tensiunile din Rusia au venit în contextul în care mai mulți candidați republicani la președinția SUA au pus la îndoială ajutorul american acordat Ucrainei, alimentând îngrijorările cu privire la faptul dacă Washingtonul își va menține sprijinul odată cu intensificarea campaniei electorale din 2024.

Guvernul SUA a oferit Ucrainei peste 43 de miliarde de dolari în armament și alte ajutoare militare de la începutul invaziei rusești.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *