Niciodată, niciun Guvern nu și-a bătut joc în halul ăsta de Parlament

0
170

Termenul pentru adoptarea legii pensiilor în Parlament este cam scurt, spune la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor, după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat la România TV că documentul ar putea fi adoptat până pe 20 noiembrie, în procedură de urgență.

Kelemen Hunor critică Executivul în contextul legii pensiilor, pentru că pune dezbaterile parlamentare între paranteze:

„Se poate, că au majoritate. Orice se poate, că au 60%. Din punctul meu de vedere, este cam scurt timpul, astăzi suntem pe 1 noiembrie și încă nimeni nu a văzut proiectul de lege, trebuie să treacă prin două Camere, comisiile de specialitate, plus dialogul social, dar dacă ei doresc și în 48 de ore se poate, că au majoritate.”

Liderul UDMR spune că ”din păcate, Parlamentul în această perioadă a fost pus în paranteză. Nu există rectificare de buget. Deci prin hotărâri de Guvern se distribuie banii. Înseamnă că lipsește transparența și lipsește controlul parlamentar. Niciodată, nicio coaliție, niciun Guvern nu și-a bătut joc în halul ăsta de Parlament. Să nu vii cu rectificare, știind că ai nevoie de rectificare, dar tu faci din pix, prin hotărâri de Guvern. Deci din acest punct de vedere și legea pensiilor poate fi aprobată în 48 de ore, că ai majoritate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *