Români blocați în aeroportul din Munchen

0
194

Ninsorile abundente au provocat perturbări majore în Bavaria, sudul Germaniei, în special în capitala sa Munchen unde traficul aerian şi feroviar a fost întrerupt sâmbătă, anunţă AFP citată de news.ro.

Mai mulți români au rămas blocați pe aeroportul din Munchen, din cauza zăpezii. Oamenii au ajuns vineri seară pe aeroport, cu o întârziere de două ore, iar după aterizare au mai fost ținuți în avion încă trei ore și jumătate relatează Digi24.ro.

Oamenii spun că asteaptă și în prezent în aeroport să-și recupereze bagajele, au dormit pe unde au apucat și nu au apă sau mâncare relatează în continuare Digi24.

Presa locală din Cluj menționează că printre românii blocați se afla și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a ratat ceremoniile de 1 decembrie. Acesta a reușit, totuși, să ajungă la a doua parte a ceremoniilor de Ziua Națională, relatează clujcapitala.ro.

Traficul pe liniile principale este complet oprit în zona Munchen.

Aeroportul din Munchen a anunţat suspendarea zborurilor „probabil până la ora 12:00” (11:00 GMT), din cauza „ninsorilor abundente şi neîntrerupte” căzute de vineri.

Aproximativ 320 de zboruri au fost anulate pentru sâmbătă, a precizat acesta într-un comunicat preluat de news.ro.

În alte părţi din sudul Germaniei, se aşteaptă, de asemenea, anulări sau întârzieri ale trenurilor, a adăugat Deutsche Bahn, estimând că perturbările vor dura probabil pe tot parcursul zilei.

O mare parte din transportul public – autobuze, trenuri suburbane şi tramvaie – nu funcţiona în capitala bavareză, a precizat compania de transport public din Munchen (MVG) potrivit sursei citate.

La rândul său, poliţia din Munchen a cerut locuitorilor să „evite deplasările neesenţiale cu maşina” până când serviciile de deszăpezire vor curăţa drumurile.

Căderile de zăpadă şi temperaturile negative afectează de mai multe zile mari părţi ale Germaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *