despre gunoi la tv

0
224

nu vreau sa va povestesc despre ministrul bulgar care si-a permis prea multa lejeritate in limbaj si in exprimare. vorbesc despre ministrul care spunea ca va aduce surplusul de gunoi pe care bulgaria nu il mai poate suporta peste granita in romania. nu despre acel gunoi vreau sa vorbesc, ci despre cel de aseara. despre gunoiul pe care antena 1 sau realitatea tv l-au transmis ore intregi, despre o inmormantare de interlop care a reusit sa devina public doar pentru ca a fost impuscat de un camarad.
stau si ma intreb cine este publicul targetat de emisiunea in direct si de talk-show-ul care a urmat cu tema principala inmormantarea interlopului si tema secundara agresiunile verbale ale celorlalti interlopi, in viata, asupra presei si asupra polijiei/jandarmilor prezenti la eveniment. pe bune, ne intereseaza? stiu ca nu puitem vorbi despre etic intr-o lume guvernata de rateing si de market share, dar de ce sa imi arati tigani care scuipa sau injura din mertan sau bmw catre presa.

un asemenea spectacol reuseste fara doar si poate sa cresca sentimentul anti tigani. am auzit comentarii in autobuz violente asupra tiganilor. un cetatean prost imbracat dar cu darul vorbirii a comentat ceva de genul: „dar cum de au tiagnii masini si care milioane si nu-i intreaba nimeni de unde au banii””. raspunsul a venit instantaneu de la un tanar care parea ca lucra in constructii: „pai cine sa-i intrebe, n-ai vazut cum ii injurau pe cacaciosii aiai de gabori si aia nu ziceau nimic!?”.

e drept ca nu am petrecut mai mult de 10 minute in fata televizorului aseara si este la fel de drept ca nu am suportat sa vad mai mult de 2 minute showul bizar cu masini si tigani, dar stau si ma intreb daca nu cumva astia – adica interlopii colorati – incep sa se omoare intre ei si noi vom fi obligati sa dam liga campionilor pe showuri cu interlopi plini de sange sau motri.

pana la urma televiziunile reusesc sa transmita un fel de „oz” in direct. pentru ca baietii de pe sticla trebuiau sa defileze in celule si nu pe strada in mertane. si nu ca zic io asa, ci asa ziceau stiristele de la televizor. ar fi putut sa faca o stire cu cat fac anii insumati de puscarie pe care trebuie sa ii faca baietii prezenti la intamplare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *