Piata de piese auto va creste cu 5 procente in 2011

0
273

Piata de componente auto din Romania va recupera anul acesta scaderea raportata in 2010, de circa 5%, ajungand din nou la nivelul inregistrat in 2008 si 2009, de un miliard de euro, potrivit estimarilor CarFrance, importator si distribuitor al gamei de piese auto originale si aftermarket pentru toate modelele Dacia, Renault, Peugeot sau Citroen.

Anul trecut, piata de piese auto, impartita in mod egal intre producatori originali (care furnizeaza piese in ambalajul marcii auto) si aftermarket (specializati), a avut o valoare de circa 950 milioane euro.

“Ma astept la o crestere chiar mai mare de 5% anul acesta, intrucat masinile livrate in anii cu vanzari record 2007-2008 vor iesi din garantie, iar romanii, cu toate ca si acum exista posibilitatea de a se prezenta la service-ul reprezentantei cu piesele originale achizitionate de la CarFrance, nu vor mai fi nevoiti sa isi faca reparatiile in service-ul marcii, ci vor incerca sa reduca din cheltuieli procurandu-si singuri piese pentru autovehicule Dacia/Renault, piese Motrio, piese care se adreseaza autovehiculelor iesite din perioada de garantie sau piese (producatori renumiti de o calitate echivalenta cu piesele originale) si alegand service-urile multimarca”, este de parere Dan Pantea, directorul executiv al CarFrance.

In prezent sunt in circulatie in Romania 4,3 milioane de automobile, din care 2,8 milioane de masini (67%) au o vechime mai mare de 6 ani, reiese din datele Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

„Anul acesta vor iesi din garantie peste 280.000 de autoturisme noi cumparate in 2008, din care cele mai multe sunt Dacia circa 80.000 de unitati”, considera directorul executiv al CarFrance.

Luna noiembrie din 2010 a fost cea mai buna pentru vanzarile companiei CarFrance. Cele mai mari volume de vanzari le-au avut consumabilele: filtre originale de combustibil Logan (euro 3, euro 4), filtre producatori renumiti (aer, ulei, polen), distributia originala Logan, placute frana si discuri de frana si accesorii Dacia/Renault, stergatoare originale din gama Renault Boutique.

Pentru 2011 cele mai cautate piese auto vor fi, in continuare, “consumabilele” (filtre, ulei, placute de frana, etc) pentru modelele Logan, Clio si Megane. Pentru SUV-ul Duster, romanii cauta repere originale pentru “consumabile” si accesorii (cotiera, paravanturi usi fata/spate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *