Cine e intaiul taietor de lemne al tarii? Botond Nagy

0
389

Chiar daca vi se pare ciudat, Romania are campion national la taiat lemne, dar si nationala care ne va reprezenta la Campionatul Mondial din Olanda, in septembrie. Astfel Romania va ajunge in sfarsit sa se lupte cu marile natiuni cu traditie: SUA, Noua Zeelanda, Australia, Austria si altele.

Dupa cativa ani de munca asidua, Botond Nagy a ajuns sa fie campionul national la STIHL Timbersports. În vârstă de 35 ani, Nagy s-a urcat pe podiumul competiției desfășurate în urmă cu câteva zile la Gilău, înregistrând pe probe un total de 36 de puncte. Probele la care Nagy s-a întrecut cu încă 7 atleți au fost Tăierea cu joagărul, Tăierea la înălţime, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660 şi Tăierea verticală. În urma concursului de la Gilău a fost aleasă echipa României care ne va reprezenta la Campionatul Mondial din septembrie de la Roermond, Olanda. Echipa este formată din primii patru concurenți, în ordinea punctajului obținut, la care se mai adaugă o rezervă.

Alături Nagy, țara noastră va fi reprezentată la mondiale de Dan Petrescu (35 de puncte), Nicolae Nyamcsuk (29 de puncte), Constantin Pleș (23 de puncte) și Csongor Nagy – rezervă (19 puncte).

„Avem la dispoziție două luni de antrenamente pentru a ne prezenta în formă maximă la Campionatul Mondial din Olanda. Suntem în al doilea an oficial al acestui sport în țara noastră, când avem o echipă națională. Nivelul perfomanței s-a ridicat foarte mult și datorită investițiilor făcute în taberele de antrenament, dar și în zona tehnică. Anul acesta băieții noștri au avut parte de lecțiile unuia dintre cei mai buni antrenori de Timbersports la nivel mondial Spike Milton, dar și de prezența la antrenamente a celui mai titrat campion al USA Carson Bosworth”, declară Ioan Mezei, director general STIHL, promotorul Timbersports în țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *