Termoizolarea României sub lupa ROMEPS

0
277

ROMEPS (Asociatia Producătorilor de Polistiren Expandat din România) lansează din acest an un program de control al calităţii polistirenului expandat care se comercializează pe piaţa românească.

Ne propunem ca prin acest program să impunem un standard de calitate în piată, astfel încât consumatorul final să nu mai poată fi păcălit în ceea ce priveşte calitatea polistirenului. Din informaţiile noastre există pe piaţă astfel de produse care nu satisfac parametrii tehnici trecuti pe etichetă. În acest domeniu este foarte usor să înşeli pentru că toate plăcile de polistiren arată la fel. Nu-ţi poţi da seama de calitatea produsului doar uitându-te la el. Vom monitoriza atent piaţa prin acest program şi vom lucra pentru testare cu un insititut indepedent care va face analiza produselor”, declară Tiberiu Andrioaiei, Secretar General ROMEPS.

Ambalajele producătorilor care vor primi avizul de conformitate al ROMEPS – în sensul că parametrii tehnici de pe etichetă se regăsesc în produsul efectiv – vor avea la nivel vizual o stampilă de calitate cu înscrisul “Calitate Certificată ROMEPS”, esenţială însă pentru claitatea polistirenului! (imaginea alăturată)

Ţara noastră se află într-un moment de început a ceea ce înseamnă marele proiect de termoizolare a blocurilor. Există peste 250 milioane de metri patraţi de clădiri care trebuie reabilitate, valoarea estimată fiind de peste 7 miliarde euro” declară Tiberiu Andrioaiei. Astfel, în acest moment, dacă toţi producătorii de polistiren expandat din România ar lucra la capacitate maximă, ar trebui să treacă 20 de ani ca acest proiect să se finalizeze la nivel naţional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *