URSA TSP face sa dispara zgomotul tocurilor pe gresia din casă

0
1539

1_Ursa, casa linistita_trandavealaURSA TSP este un produs care oferă modalitatea ideală de elimina zgomotele transmise prin pardoseală. Practic, cu acest produs nici unul dintre noi nu mai este obligat să asculte în fiecare dimineaţă zgomotul tocurilor vecinei de la etaj pe gresia din bucătarie, baie sau hol. Şi cu cât este mai grăbită vecina, cu atât mai deranjant este acest zgomot. Evident, asta se poate întâmpla doar dacă apartamentul de la etaj a fost prevăzut cu un strat izolant format din plăci URSA TSP sub pardoseală. Costul suplimentar al unei astfel de izolaţii este de aproximativ 2,5 euro pe metrul pătrat. Deci, la un apartament de 50 de metri pătrați costul confortului este infim: 150 de euro.

Aviz arhitecţilor sau constructorilor şi mai ales dezvoltatorilor care pot vinde mai uşor un ansamblu de locuinţe, de exemplu cu ajutorul programului „prima casă”, argumentul fiind grija pentru confortul locatarilor.

Un strat de plăci de URSA TSP are capacitatea de a estompa zgomotele care pleacă din pardoseală şi răsună în propria încăpere sau casă. Asta pentru că URSA TSP este o placă de vată de sticlă de mare densitate care are proprietatea de a absorbi zgomotele.

Pardoseala rămâne caldă

Trebuie subliniat că placile de vata de sticlă se montează sub șapa clasică și oferă avantaje de ordin termic. „Practic, dacă apartamentul de la etajul inferior nu este incălzit pe timp de iarnă, atunci gresia sau parchetul nostru pot pierde căldură şi rămân reci. Însă dacă sub pardoseală avem un strat izolant de plăci URSA TSP, atunci confortul termic este asigurat.” declară Sorin Pană, director comercial URSA România.

Izolarea pardoselii: alternative

O altă soluţie pentru absorbirea zgomotelor, în cazul pardoselilor acoperite cu parchet, este o folie specială. Această folie are însă rolul de a diminua zgomotele, dar nu reușeşte nici pe departe să le elimine. În cazul pardoselilor din gresie nu există alte soluții care să lupte cu zgomotul.

Teste de laborator independente au arătat că plăcile URSA TSP pot elimina în cea mai mare parte zgomotele la impact în pardoseală. Produsul trebuie montat corect, fără praf sau mizerie de altă natură. Soluţia de la URSA este deci elegantă și facilă la montaj şi se poate folosi în cazul pardoselilor de tot felul.

foto ursaProdusul URSA TSP – etape de montaj

Montajul pentru produsul URSA TSP se face în mai multe etape. Mai întăi se determină grosimea totală a izolației, a șapei și a parchetului. La aceasta se adaugă 0,5-1 cm. Placa de URSA TSP se taie în fâșii cu lățimea determinată mai sus. Fășiile se așează de-a lungul pereților camerei, pe muchia lungă. Apoi se trece la montarea izolației URSA TSP pe pardoseală. Este important ca această izolație să fie acoperită de o folie de separație, din PE, care se ridică pe perete până depășește înălțimea fâșiilor inițiale. Folia trebuie să fie etanșă, pentru a nu permite umiditatii din sapa să pătrundă în izolație. Peste folie se așează armătura șapei (plasa de Buzău) și se toarnă șapa. Dupa întărire, se taie excesul de material din fâșiile așezate de-a lungul peretelui, la nivelul cotei superioare a șapei, iar folia de separație se îndeasă spre perete. Apoi se recomandă montarea stratului final de parchet, mochetă, gresie etc.

 Despre URSA

URSA este unul dintre cei mai mari producători de materiale izolatoare din Europa, parte a grupului internațional de companii URALITA, având 14 unităţi de producţie şi o vastă reţea de distribuţie. URSA deţine totodată şi poziţia de lider pe piaţa Est-Europeană și Rusia. Gama de produse este reprezentată de două tipuri de materiale izolatoare: vata minerală şi polistirenul extrudat (XPS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *