Locul unde berea e la ea akasă: Oktoberfest sau Wiesn în folclorul local

1
173

Pentru început trebuie să mulţumesc unei domnişoare plină de intenţii bune pentru infotmaţiile şi fotografiile de mai jos. Toate acestea au fost strânse chiar din mijlocul mulţimii de germani şi alte naţii, oameni deloc stresaţi şi dornici de bere de la ea de acasă.

Cum credeţi că a fost la Oktoberfest? Pai, a fost „cam mare aglomeratie după gustul meu” ne spune reporterul nostru ad-hoc. Mulţi oameni aşezati la mese, liniştişi dar galagioşi şi foarte însetaţi. Mai aflăm că sărbătoarea berii din Munchen este „un mare bâlci cu oameni ce beau de dimineaţa până seara aproximativ 5 litri de bere de căciulă”.

Înteresante sunt şi costumele tradiţionale, „costume care sunt foarte scumpe, între 100-500 EUR, şi se găsesc în magazine specializate”.

Organizarea efectivă a festivlaului implică o serie de „corturi imense care seamănă cu nişte case, iar fiecare cort e cu un brand de bere, tiribombe, dulciuri”. În aceste corturi se află deopotrivă bărbaţi şi femei de peste 18 ani, iar câteo imagine de-a dreptul haiosă surprinde vreo blondă bine dotată „care era dusă pe targă spre locul de prim ajutor, asta pentru că era beată rău!”.

Una din explicaţiile pentru care berea de la Oktoberfest, susţin unii, este cea mai tare este şi acela că: „după ce am băut 1 litru de bere n-aveam nimic” ne spune reporteriţa noastră. Dar facultăţile sale fizice şi psihice se poate să fi fost menţinute în forma ideală de un „aperitiv” numit simbolic „ceva cu ciolan”. Despre care aflăm că a fost „bun! Iar de cârnaţii tradiţionali nu am avut timp”.

atmosfera de la Oktoberfest este una de mare sărbătoare, poate că acesta este motivul pentru care „deşi toată lumea era beată, nu am văzut bătăi”. Mai mult, „am mai văzut ceva haios. Maşina poliţiei cu dj înăuntru care punea muzica!”.

Şi iată sfat pentru făcătorii de târguri şi bâlciuri autohtoni: „La intrare în fiecare cort era securitate. Oamenii aceştia nu te lăsau să intri dacă nu erau locuri, iar chelnării nu aveau voie sa îşi aducă bere dacă n-aveai loc la masă”.

Un aspect probabil normal în Germania, cu sau fară criza prevestită de toţi fariseii lumii pe toate canalele TV si prin toate ziarele şi fiţuicile lumii, oamenii de la Oktoberfest „păreau sanatosi si fără stres”. Şi asta chiar dacă totul este „destul de scump, mai scump decât în mod normal. O bere era aproximativ 10 euro, şi se beau în medie 5 beri, adică 5 litri. Şi mâncarea era mai scumpă ca de obicei, cam 15-20 de euro dar era suficienta!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *