13 e cu noroc la AdePlast. Ca e crestere

0
265

Compania AdePlast este numarul 1. O spun cifrele domeniului in care activeaza. AdePlast anunta o crestere cu 13 procente a cifrei de afaceri la 10 luni, atingand o valoare de 123.000.000 lei.

Marcel Barbut: „Ne aflăm cu această cifră în prognoza pe care am facut-o la începutul acestui an. Chiar dacă situația economică nu este foarte roz, ne menținem această cotă până la sfârșitul anului. Una dintre cele mai importante realizări pentru AdePlast a fost faptul că am atins poziția numărul 1 în topul companiilor de profil, ceea ce confirmă încă o dată că traseul pe care ni l-am propus este unul câștigător”

În luna august a acestui an compania a finalizat cea mai modernă fabrică de polistiren din această parte a Europei, cu o investiție de aproximativ 4 milioane de euro, având o capacitate anuală de producție de 700.000 mc pe an.

Marcel Barbut: “În luna septembrie am produs în noua fabrică de la Ploiești 22.000 metri cubi de polistiren, iar în octombrie am crescut la 28.000 metri cubi. Pentru primele două luni de funcționare, rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare, însă trebuie să luăm în considerare că am pornit producția în plin sezon, când există cea mai mare cerere de polisiren din an”

Pentru anul 2011 produsele “vedetă” ale companiei se mențin în același trend ca anul trecut. Astfel cele mai vândute produse sunt în ordine: Polistirol (adeziv pentru polistiren), Tinci (mortar), Gletul Meseriașului și AFI (adeziv de faianță interior). Un alt produs care a obținut rezultate bune în acest an este chitul de rosturi, care a avut la nouă luni o creștere de 163%, față de anul trecut, fiind pus pe raft într-un nou ambalaj.

“La începutul anului am pus în funcțiune o linie ultramodernă de ambalare a produselor noastre în saci de polietilenă, în condițiile în care ambalajele tradiționale sunt din hârtie. În cazul chiturilor, foarte importantă pentru utilizator este culoarea originală a produsului, care acum se poate vedea printr-o zonă transparentă de la baza sacului”, precizează Marcel Bărbuț.

În ceea ce privește exportul, țările cu cele mai multe comenzi livrate sunt Moldova și Ungaria. Până la sfârșitul anului vor fi livrate către Liban 400 de tone de produse “albe”destinate lucrărilor cu marmură și granit. Exporturile către Liban se fac prin divizia Adeplast Orient, deschisă la Beirut.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *