Turcii de la Ekol vin in Romania pe apa si … cu trenul

0
275

Ekol intră în România cu servicii logistice pe calea ferată

După achiziția Omega International Transport & Logistics, Ekol Logistics, una dintre cele mai mari companii de servicii integrate de logistică din Turcia, adaugă o nouă linie de  transport pe calea ferată, pe ruta Arad-Worms (Germania), lărgind traseul intermodal existent al rutei Worms-Trieste.

Ekol este singurul operator logistic care oferă servicii în sistem intermodal, pe calea ferată, pe ruta Worms-Arad. Primul tren cu containere a deschis ruta pe 13 octombrie 2011, acesta parcurgând distanța în 36 de ore. Prin adăugarea noii rute, în sistem intermodal, pe calea ferată, Ekol economisește 1250 de km de transport pe șosea, luând în considerare distanța pe întreg traseul dintre Turcia-Germania. În prezent, pe linia Worms-Arad operează un singur tren pe săptămână, care se adaugă la cele șapte care pleacă din Worms către Trieste. Astfel, pe întreaga rută intermodală, Ekol pune în mișcare opt trenuri săptămânal.

Traseul de la Arad la Istanbul va fi acoperit pe roți, prin Bulgaria. În 2012 Ekol intenționează să deschidă o alternativă de transport a camioanelor pe mare, cu feribotul, pe ruta Constanța-Pendik. Pentru dezvoltarea acestui proiect Ekol va achiziționa 50 de camioane. Cu ajutorul noii flote și prin dezvoltarea rutei Worms-Arad, Ekol își propune o creștere a serviciilor logistice intermodale pe calea ferată, prin adăugarea a încă două noi trenuri săptămânal pe această rută. Astfel, pe tot traseul intermodal, frecvența plecărilor trenurilor cu marfă va crește la 10 trenuri săptămânal.

Pentru completarea proiectului intermodal în 2012, Ekol va investi 18 milioane de euro în achiziționarea de camioane. “Aproximativ 25 de procente din această investiție va avea în vedere dezvoltarea activității din România, prin direcționarea fondurilor către îmbunătățirea flotei și terminalului. După începerea activității în România, în noiembrie anul trecut, menținem ritmul investițiilor atât aici, cât și în alte părți ale Europei”, declară domnul Ahmet Musul, Președintele Ekol Logistics.

Ahmet Musul mai precizează că deja sistemul de transport intermodal pe calea ferată a fost extins în Europa pe traseul Ludwigshafen – Anvers, între Germania și Belgia, unde în prezent se desfășoară operațiuni de testare pe rută. În ceea ce privește dezvoltarea activității din România, domnul Ahmet Musul menționează că au fost obținute rezultate substanțiale prin conectarea serviciilor de logistică și transport la industria textilă.

Despre Ekol Logistics:

Ekol a demarat operațiunile în 1990, având ca obiectiv să devină un brand global, încă din prima zi de activitate. Prin know-how-ul acumulat în toți acești ani de către echipele sale de profesionști, dar și prin tehnologiile avansate implementate în sistem, Ekol dezvoltă soluții logistice integrate, dedicate atât clienților locali cât și celor internaționali din sectoare de activitate variate.

Prin dezvoltarea serviciilor pe liniile de transport, depozitare, comerț exterior sau managementul sistemelor de aprovizionare, Ekol are capacitatea de a oferi la nivel internațional servicii în sistem integrat, fiind perfect adaptată noilor condiții economice la nivel global. Centrele de distribuție Ekol se întind pe o suprafață de 400,000 metri pătrați, fiind utilate cu tehnologii și inovații de ultimă oră atât în Turcia, cât și în Europa. Ekol beneficiază de o flotă de 1900 de autovehicule moderne și de aportul unei echipe formate din 3500 de profesioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *