De ce râdem la românii au talent

0
242

Văd că numele CNA-ului este rostit foarte des în legătură cu show-urile politice prezente în grilele televiziunilor româneşti. Probabil că în aceste producţii se sare calul, probabil că tonul nu este cel corect. Dar de ceva vreme, de la destrăbălarile lui Dan Negru, nu am auzit nimic despre CNA în legătură cu alte show-uri de mare consum, livrate de una din televiziunile de mare consum – cu bunele şi cu relele consumismului.

Aduc CNA-ul în discuţie pentru că am văzut vineri seară un spectacol grotesc la Protv.  Este vorba despre „Românii au talent”. Negreşit, au! Au fost la Protv români înzestraţi cu talent, vineri seara; am văzut, de exemplu, o trupă formată din doi băieţi şi o fată care au interpretat la chitară o piesă clasică, am mai văzut un rapper care mi-a amintit de perioada bună a băieţilor „de după blocuri”. Aceasta este prima categorie de talente prezente pe sticlă.

În a doua categorie intră românii care şi-au imaginat că au talent, în schimb, oameni banali fiind, cu „talente” banale, au reuşit să se ridiculizeze. Dar, de aici ar trebui să intervină CNA-ul, am mai văzut o a treia categorie de români, câţiva, e drept,  români care au încercat să interpreteze ceva pe scenă, acest ceva fiind doar de domeniul fantasticului în zona lor de competenţă.

Despre aceştia vreau să vorbesc. Eu cred că sunt oameni cu un handicap mintal vizibil cu ochiul liber. Pe ei show-ul de la Protv pare să-i folosească pentru a face audienţă şi pentru a vinde spaţiu publicitar „bănos”. Pe aceşti nefericiţi show-ul tv îi ia în derâdere, de aceştia se râde pe „rupte”! Să nu uităm totuşi că este vorba oameni cu handicap. Cât de ok este să râdem de oameni cu handicap? Cât de legal este să faci bani într-un show tv pe seama caznelor unor oameni cu handicap?

Poate cineva plătit pentru a judeca cele întâmplate în amalgamul sinistru difuzat în prime time va lua vreo decizie. Oricum, din perspectiva valorii comunicate către mase, acest burete plin cu zeamă dulceagă, este total nehrănitor intelectualiceşte! Este vorba de un show suficient de captivant pentru un băieţel de 6 ani. Cu siguranţă că băietelul cu pricina nu va mai avea voie la show!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *