Alfăm că nu suntem siguri nici pe informatiile personale din sistemul medical

Aflăm asta datoită celor de la REISSWOLF România, lider în distrugerea securizată a datelor, şi a celor de la ANSPDCP (Autoritatea Naţională a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal), pentru că organizează pe data de 17 mai la Rin Grand Hotel (sos. Vitan Bârzeşti, nr 7D, sector 4), a 3-a editie a trainingului de informare “Confidenţialitatea nu este un joc de noroc”. Această ediţie este dedicată industriei medicale şi pharma din România.

„Am ales această industrie deoarece este vorba de o categorie de date extrem de sensibile pentru care (legea 677/2001) de protecţie a datelor cu caracter personal are prevederi speciale” declară Ana Toltis, Managing Director REISSWOLF Romania.

Documentele medicale conţin date despre starea de sănatate a pacientului, iar acestea sunt informatii a caror prelucrare este interzisă daca nu este facută de către medicul specialist. În lipsa unor proceduri de distrugere controlată se ajunge uşor la pierderea acestor documente aparţinând pacienţilor şi astfel la încălcarea drepturilor acestora la intimitate şi confidentialitate. Companiile în cauză se aleg cu imaginea şifonată, lucru care în această industrie dăunează grav businessului.

Din experienţa de 4 ani a REISSWOLF în România distrugerea de documente care conţin date personale sau informaţii cu caracter confidenţial se face în mare parte doar prin topirea hartiei, ridicată de reciclatori. În timp ce în majoritatea statelor europene hartia trece mai întâi printr-un proces de distrugere mecanică, apoi ajunge la „topire”. „Un exemplu de pierdere de documente care conţin date personale se întâmplă atunci când camioanele reciclatorilor – care nu detin echipamente de distrugere – sunt încărcate succesiv cu astfel de documente de la diferite sedii de banci, companii medicale, instituţii etc. La deschiderea uşilor astfel de documente nedistruse pot cădea din maşină, lucru la care am fost chiar noi martori. Astfel, linia de credit a unei companii sau date din buletin ale unei persoane pot ajunge în posesia oricui” declară Ana Toltis, Managing Director REISSWOLF Romania.

Soluţia la o astfel de situaţie este un sistem de management al documentelor care odată ieşite din uz trebuie distruse şi apoi trimise la topire. „Noi asta încercăm să oferim pieţei autohtone, pentru că am identificat o ofertă cu totul incompletă în piaţă” susţin acestia.

Eveniment organizat de REISSWOLF Romania şi Autoritatea Naţională a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Evenimentul organizat de REISSWOLF Romania si ANSPDCP (Autoritatea Naţională a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) are scopul de a informa corect companiile care activează în domeniul medical şi pharma despre riscurile securităţii datelor personale şi modalităţii corecte de a gestiona şi distruge datele şi informaţiile medicale în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene şi cea autohtonă în vigoare.

Toate companiile din domeniul medical şi pharma care doresc să îşi protejeze clienţii şi datele personale ale acestora, conform legislaţiei în vigoare, sunt invitate să se înscrie GRATUIT la sesiunea de informare sustinute de ANSPDCP şi REISSWOLF pe adresa de email office@reisswolf-romania.ro.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *