Cât praz dai pe un Ford B-Max, la Craiova

0
212

Noul B-MAX este de vânzare în Europa spre sfârşitul acestui an şi „va fi lider de clasă la consumul de combustibil şi emisii CO2 în ambele versiuni de motorizare – motorină şi benzină”.  De exemplu, având sistemul Ford Auto-Start-Stop ca standard, motorul EcoBoost de 1,0 litri şi 120 CP al Ford B-MAX atinge emisii CO2 de 114g/km  şi un consum de combustibil de 4,9 l/100 km (57,6 mpg), fiind cu 15 la sută mai economic decât principalii săi competitori.

B-MAX va fi disponibil cu ambele versiuni de  câştigător al prestigiosului premiu Motorul Internaţional al Anului 2012 acordat la începutul acestei luni.  Ambele versiuni ale EcoBoost 1,0 litri sunt de asemenea construite la Craiova.

B-MAX se numără de asemenea printre maşinile mici cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din Europa. Este echipat cu Active City Stop, ce poate sesiza o posibilă coliziune la viteză mică şi acţionează automat asupra frânelor. B-MAX va fi prima maşină în Europa ce oferă Ford SYNC cu Emergency Assistance, sistemul avansat de asistenţă a şoferului, controlat prin voce.

Siguranţa este un alt punct forte pentru noul vehicul. Ford se aşteaptă ca B-MAX să primească un punctaj de cinci stele de la Euro NCAP conform noului şi mai exigentului protocol.

„Producţia de serie de automobile şi motoare la Craiova aduce un nivel nou de producţie sofisticată în Europa de Est”, a spus John Fleming, vicepreşedinte Producţie şi Forţă de muncă, Ford Motor Company. „Astăzi Craiova este una din cele mai competitive şi moderne fabrici de producţie în reţeaua globală de fabricaţie a Ford şi, într-adevăr, din industria auto globală, cu facilităţi de înaltă tehnologie cum este, de exemplu, secţia de vopsitorie de înaltă clasă.”

Ford a confirmat, de asemenea, astăzi începerea construcţiei unui al doilea motor la Craiova,  motorul de 1,5 litri pe benzină, ce va intra în producţie de serie la începutul anului viitor. Mai multe detalii în aceasta privinţă vor fi oferite la o dată ulterioară.

Preţul la care Ford B-Max va fi pusă în vânzare pleacă de la 13.400 de euro şi poate ajunge la aproape 18.000 de euro în variantă de serie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *