Berea “Nenea Iancu” în anul Caragiale, o binecuvântare!

0
397

Bavarom, cel mai mare importator independent de bere din România, a lansat, odată cu începutul verii, berea Nenea Iancu.

Nenea Iancu este o bere produsă din patru ingrediente de bază: apă, malț din grâu, malț din orz şi hamei, după un procedeu natural de fermentaţie care durează 45 de zile. Berea Nenea Iancu se vinde în două sortimente: bere blondă de tip “Munchner Lager”cu o concentraţie de alcool de 4.9 grade şi nefiltrată tip “Weiss” cu o concentraţie de alcool de 5.1 grade.

Ambele beri sunt produse în orașul Memmingen din landul Bavaria. Reţeta care stă la baza berii Nenea Iancu este unică şi este realizată de producătorul german exclusiv pentru marca de bere românească.

În 2012 sărbătorim „Anul Caragiale” odată cu împlinirea a 160 de ani de la nașterea marelui dramaturg. Un omagiu adus lui Nenea Iancu, berea care-i poartă numele este produsă după o reţetă tradițională, prin fermentaţie naturală. Nenea Iancu respectă un regim constant de calitate, fiind fabricată sub auspiciile așa numitei „Deutsche Reinheitsgebot”, adică Legea Purității Germane a Berii de la 1516.

“In urma studiilor de piaţă ale Bavarom, rezultate din procesul de distribuţie de bere premium de import, am ajuns la concluzia că piaţa din România poate acomoda un nou produs premium, o marcă locală. Astfel, am căutat o reţetă de bere care să fie produsă după un proces cât se poate de natural și care să se apropie de procedeul folosit de vechii berari. Dată fiind implicarea lui Caragiale în comerţul şi producţia de bere românească, am decis ca această bere să-i poarte numele. Berea Nenea Iancu este produsă în urma unui proces de fermentaţie desfăşurat natural, în 45 de zile, acoperind o nişă de piaţă, uitată sau ignorată. Cu această marcă de bere noi ne propunem să reînviem spiritul berii produse la 1900 pentru berăriile lui Nenea Iancu” declară Costin Ghindea, director general Bavarom.

Berea Nenea Iancu este distribuită în exclusivitate în România de Bavarom. În primă fază berea Nenea Iancu a ajuns sub formă de draft în Horeca. Până în acest moment berea Nenea Iancu a fost listată în peste 30 locaţii din Bucuresti, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Ploieşti, Timișoara, Craiova, Târgu Neamț și Mamaia, din ultima parte a verii urmând să demareze şi distribuţia la sticle de 0,5 litri atât în Horeca, cât şi în retail.

mai multe aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *