Precizări ale Asociației Producătorilor de Polistiren din România ca urmare a incendiului de la Buzău

0
172

Ca urmare a incendiului izbucnit la fabrica de polistiren din Buzău, Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România, ROMEPS, aduce la cunoștiința opiniei publice faptul că un astfel de eveniment nefericit se poate întâmpla doar la unitățile de producție care folosesc materii prime neignifugate.

Izotherm, termosistem AdePlastConform informațiilor apărute în presă, rezultă că în fabrica din incinta Romcarbon din Buzău se produceau ambalaje din polistiren (tăvițe folosite în industria alimentară). Produsele în cauză sunt fabricate din materie primă neignifugată, substanța chimică folosită pentru ignifugare nefiind recomandată  să intre în contact direct cu alimentele sau să fie îngurgitată. Din acest motiv a fost posibilă apariția incendiului și propagarea dezastrului.

“Dorim să asigurăm opinia publică din România că plăcile termoizolante din polistiren expandat (eps) folosite în lucrările de termoizolații sunt fabricate din materii prime ignifugate, fapt impus de standardele în vigoare, impuse de lege. Astfel, în cazul acestor materiale, este imposibilă apariția incendiilor, polistirenul expandat nearzând cu flacără deschisă”, precizează Bogdan Roman, președinte ROMEPS.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *