ARCON a încheiat 2012 pe creştere şi a finalizat preluarea Corina Gealan şi Amvic

1
279

ARCON, una dintre cele mai importante companii naționale din zona producţiei de termo și hidroizolaţii, a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 31,5 milioane de euro, în creştere cu  15 procente față de anul precedent.

Toate grupele de produse au susținut această creștere. Membranele bituminoase au avut un avans fizic de aproximativ 17 procente, iar vânzările de polistiren expandat au crescut cu 9 procente faţă de anul 2011. O bună parte din produsele ARCON se îndreaptă către Grecia, Bulgaria, Ungaria, Cipru, Malta și țările arabe, în 2012 valoarea exporturilor ridicându-se la 3,6 milioane de euro.

ARCON a finalizat procedura de achiziţie a companiilor Corina Gealan şi Amvic, business-uri conexe actualei baze de producţie, astfel ARCON începe 2013 cu cele două companii în portofoliu. “Procedura de achiziție a celor două companii a fost finalizată, iar în  această perioadă lucrăm intens la strategia de integrare a celor două companii în planurile noastre de afaceri”, precizează Ioan Ţiţeiu, directorul general ARCON.

În 2013 ARCON se va afla mai aproape de șantierele din București şi de pieţele sale din Sudul Europei, astfel compania mizează pe o creştere a afacerilor. “2013 va  fi încă un an dificil pentru Comunitatea Europeană, așa că nu ne putem hazarda în estimări, însă tind să cred că va avea loc o ușoară revenire a pieței de profil în România” declară Ioan Ţiţeiu.

 

ARCON a fost înființată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. În prezent compania are 200 de angajati specializați în sectorul industrial și de construcții. ARCON este, de asemenea, și cea mai mare companie românească producătoare de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolații. O altă direcție de dezvoltare industrială a companiei ARCON o reprezintă producția de polistiren expandat, în prezent societatea deținând una dintre cele mai mari și mai moderne capacități de producție la nivel național. Începând din 2012 ARCON a dezvoltat și o facilitate de producție de tencuieli decorative și vopsele, cu o capacitate de 45.000 tone anual.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *