Domeniile Ostrov a inceput turismul vini-viticol la Dunăre

0
428

Din luna iunie a acestui an Domeniile Ostrov deschide primele facilităţi de turism vini-viticol de la Dunăre.

„Dintr-o investiţie estimată până la sfârşitul anului la 4 milioane de euro, avem acum în mijlocul podgoriilor de la Domeniile Ostrov hotelul Dionis cu o capacitate de 8 camere pregătit să primească deja turişti şi un complex de vile de 16 camere pe care ȋl vom finaliza ȋn următoarele trei luni” declară Oana Belu, actionar Domeniile Ostrov. Pentru cele doua unităţi turistice s-a cheltuit aproximativ un sfert din investiţia propusă.În decursul acestui an la Domeniile Ostrov va demara construcţia unei pensiuni turistice de 15 camere, a unui complex de agrement ecvestru cu alte 15 camere, un restaurant cu specific dobrogean de 250 de locuri, dar şi cu 10 apartamente.

„Dat fiind că suntem în mijlocul a mai bine de 1300 de hectare de viţă de vie, acest proiect de turism vini-viticol include şi un Centru Oenologic de afaceri şi cooperare transfrontalieră, cu facilități de cercetare ȋn domeniul viti-viticol”, declară Oana Belu.

Amplul proces de aducere în actualitate a podgoriilor de la Domeniile Ostrov a început în urmă cu 10 ani. „De la preluare, după ce am achitat toate datoriile către stat, am învestit constant, an de an, milioane de euro în replantări cu viţă de vie nobilă şi pomi fructiferi, în echipamente moderne pentru vinificare şi construcţiile aferente. Proiectul nostru investiţional culminează cu transformarea zonei Domeniile Ostrov într-una turistică cu specific vini-viticol. Domeniile Ostrov reprezintă una dintre cele mai mari plantații de potgorii şi livezi din Sud-Estul Europei. Intenţionăm ca în anii care vor urma Domeniile Ostrov să devină un punct de atracţie pentru turiştii agențiilor de turism din Romȃnia şi din ȋntreaga lume. In viitor dorim ca vasele de croazieră care merg pe Dunăre din Vestul Europei până la Marea Neagră să se oprească şi la noi” declară Oana Belu.

Domeniile Ostrov înseamnă mai mult decât viţă de vie nobilă şi turism. „Avem aici aproape 400 de hectare plantate cu pomi fructiferi a căror producţie merge în proporţie de 70 de procente către export, atât în Vestul Europei, cât şi în Est, în Rusia şi în ţările ex-sovietice. Doar în ultimii doi ani învestiţiile în această direcţie de business s-au ridicat la 1,5 milioane de euro. Pe suprafețele pomicole de la Domeniile Ostov avem livezi de caiși, cireși, nectarini, piersici, nectarini, pruni, visini și nuci”, declară Oana Belu.

Domeniile Ostrov este un centru cultural născut ȋntre vii prin prezența artiştilor plastici romȃni şi străini care vin aici pentru a crea artă ȋn cadrul Taberei de creație Durostorul-Terasele Dunarii care şi-a avut prim ediție ȋn 2008. Tot aici găsim expoziții muzeografice cu exponate adunate de-a lungul timpului pentru a atesta vechimea acestei ȋndeletniciri pe aceste meleaguri.

Despre Domeniile Ostrov

“Domeniile Ostrov” reprezintă brandul “umbrelă” sub care se comunică şi comercializează gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se întinde pe 1300 de hectare. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine aproape 400 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume.

Gamele producătorului Domeniile Ostrov sunt listate în retailul tradiţional şi în HoReCa, dar şi în lanţurile internaţionale precum Metro, Real, Carrefour, Mega Image, Lidl, Cora sau Kaufland.

Gamele de vin comericalizatre de Domeniile Ostrov sunt: Vinăria Ostrov – Terasele Dunarii IG, Premiat, Cosa Di Vino, Domeniile Ostrov – Oltina D.O.C, Domeniile Ostrov Reserve sau gama de vinuri istorice: Cetatea Durostorum, Pacuiul lui Soare şi Canaraua Fetii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *