Metal Work vrea afaceri cu 10% mai mari și creșterea exporturilor cu 20%

0
320

Metal Work, producător de sisteme metalice pentru gips-carton și singurul producător român de sisteme metalice pentru tavane casetate și palisaje viticole, împlinește 20 de ani, timp în care a realizat investiții totale de 10 milioane de  euro.

”Cea mai mare parte din investiții au fost direcționate către cele 17 linii de producție și utilaje, pe care le avem în prezent (mașini de profilat, mașini de tăiat și fâșiat, prese, poduri rulante, macarale, moto-stivuitoare, linii automate pentru ambalat și imprimat etc). Capacitatea mare de producție, tehnologia modernă și forța de muncă specializată, ne-au permis să ținem pasul cu nevoile și schimbările pieței, să întâmpinăm cererea cu oferte potrivite, să ne menținem anual cota de piață”, declară Paul GOIA, director național de vânzări la Metal Work.

Metal Work deține 50% din piața locală de profile pentru tavane casetate, piață estimată la aproximativ 3,5 milioane de metri liniari și a cărei valoare se ridică la 2 milioane de euro și o cotă de circa 20% din piața de profile metalice pentru gips-carton, piață estimată la 18 milioane de euro și 40 milioane de metri liniari, în anul 2013.

2014: creșterea exporturilor și sectorului de agricultură

Planurile Metal Work pentru anul în curs vizează în principal creșterea exporturilor, consolidarea afacerii și menținerea cotei de piață. Compania estimează pentru 2014 afaceri cu 10 procente mai mari ca în 2013 când a înregistrat o cifră de afaceri de 7 milioane de euro.

Sistemele metalice pentru tavane casetate reprezintă 15% din totalul business-ului, 80% sunt profilele metalice pentru gips-carton, iar spalierii și tutorii metalici pentru agricultură reprezintă restul de 5%.

”În prezent 25% din producție ajunge la export, pe piețele din Algeria, Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Elveția, Franța, Grecia, Israel, Italia, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Ungaria. Anul acesta ne concentrăm pe creșterea cu 20% a exporturilor, suntem deja în discuții pentru a livra în țările arabe din Golful Persic”, precizează Paul GOIA.

”Mizăm pe o creștere a cifrei de afaceri de 10% care va fi susținută de exporturi, dar și de dezvoltarea sectorului de agricultură, unde avem un potențial de creștere extraordinar, dat fiind faptul că suntem singurul producător român de sisteme metalice pentru palisajul culturilor viticole și plantelor agățătoare”, completează Paul GOIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *