SafeDrive, aplicaţia care-ţi aduce reduceri la MOL Romania şi evoMAG

Aplicația SafeDrive pe Android îi încurajează pe șoferii din Romania să câștige puncte în timp ce nu-și folosesc telefonul la volan. Cu punctele câștigate beneficiază de reduceri la produsele puse la dispoziție de partenerii SafeDrive. În acest moment SafeDrive are ca parteneri MOL Romania si evoMAG.

Aplicatie SafeDrive, doar pe Android

Aplicatie SafeDrive, doar pe Android

La nivel global, distragerea atenției la volan a fost identificată ca fiind principala cauză a accidentelor rutiere pentru că afectează concentrarea șoferului. Studiile realizate de Comisia Europeană și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere arată că utilizarea telefoanelor mobile în timpul condusului crește riscul de accidente rutiere cu 50%, iar una dintre principalele cauze ale accidentelor produse în coloană (12,8%) precum și ale celor în care este implicat un vehicul mare, este neatenția la volan.

Folosirea telefonului mobil și, în special, scrierea mesajelor, implică trei tipuri de distragere a atenției: la nivel fizic – prin folosirea mâinilor pentru tastare, la nivel vizual – prin lecturarea ecranului, scăzând astfel puterea de concentrare, și la nivel cognitiv. Studii recente arată că, în timpul trimiterii unui SMS, șoferul se deconcentrează pentru aproximativ 5 secunde – la o viteză de 80 km/h asta înseamnă că a parcurs o distanţă de aproximativ 100 de metri fără a avea contact vizual cu şoseaua. De altfel, studiile mai arată că un șofer care folosește telefonul mobil la volan se supune unui risc de 8 ori mai mare de a fi implicat într-un accident decât o persoană care este atentă constant la drum.

Iata cum funcționează SafeDrive

SafeDrive acordă puncte șoferului care nu-și foloseste telefonul în trafic la o viteză de peste 10 km/h. Cu un algoritm unic, se iau în calcul viteza, timpul și distanța pentru a acorda un anumit număr de puncte. Dacă utilizatorul iese din aplicație, din diverse motive, punctele câștigate în cursa respectivă sunt pierdute – astfel, utilizatorii sunt încurajați să conducă responsabil. Totuși, șoferul are posibilitatea să declare că a terminat cursa atunci când mașina staționează, iar punctele alocate cursei respective sunt salvate. În final, cu cât șoferii parcurg mai mulți kilometri responsabili, cu atât acumulează mai multe puncte.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *