Senator WINE: “Anul acesta trimitem la export 1.200.000 de sticle de vin”

0
330

Producătorul de vinuri Senator WINE așteaptă în 2015 o dublare a cantității de vin vândute în afara României.  “Din 2009 facem eforturi consistente pentru a ieși cu vinurile noastre în afara țării, în ultimii ani reușind să facem contracte bune în China, Japonia și Rusia. Acesta este și motivul pentru care ne așteptăm ca anul acesta să trimitem la export 1.200.000 de sticle de vin, până în luna mai având deja comenzi de peste 600.000 de sticle”, declară George Neacșu, director Senator WINE. DSC_1806

Senator WINE exploatează aproximativ 800 hectare de vie în patru zone ale țării la Huși, Vrancea, Însurăței și Tirol. Din 2009, compania a demarat un amplu proces investițional în valoare 9 milioane de euro, constând în replantări de viță de vie și în retehnologizarea cramei de la Odobești. Suma totală investită de la înființare până în prezent atinge 14 milioane de euro.

“Eforturile investiționale din ultimii ani trebuiau completate de o strategie de vânzare care să asigure o perspectivă consistentă a afacerii. Din acest motiv am hotărât să ne îndreptăm spre export, în special prin consolidarea parteneriatelor cu China. Pentru anul viitor vizăm o dezvoltare mai accentuată a vânzărilor și în țări ca Polonia, Marea Britanie și SUA”,  precizează Geroge Neacșu.

„Deși nu ne place să auzim asta, din păcate România încă nu există pe harta mondială a producătorilor de vin, în ochii consumatorilor străini, chiar dacă în lume ne aflăm pe locul 12, iar în Europa pe 6, ca nivel al producției. Este un clișeu generat la nivel intern faptul că vinurile românești au o tradiție recunoscută în afară. Nu este nici pe departe așa, iar noi trebuie să ne luptăm să promovăm ideea că țara noastră chiar este un producător important de vin de calitate. Unii dintre producătorii români chiar reușesc în acest demers și atunci surpriza celor de afară este foarte mare la degustări”, explică George Neacșu.

Creșteri mici, dar sigure pe piața BIO

Senator WINE a dezvoltat în urmă cu 10 ani la Însurăței (Brăila) cea mai mare podgorie de viță de vie organică din Sud Estul Europei, pe o suprafață de 246 hectare. Aici se cultivă Feteasca Neagră, Băbească Neagră și Fetească Albă, reunite în gama de vinuri ecologice OMNIA. De asemenea, la Însurăței se mai cultivă Cabernet Sauvignon, Shiraz, Chardonnay și Pinot Gri, pentru game premium de vin, care merg în general la export.

“Piața din România este încă timidă în ceea ce privește consumul de vin BIO. Dar, de la an la an, se văd schimbări și asta și datorită marilor lanțuri de magazine care au început să aibă rafturi din ce în ce mai generoase dedicate produselor BIO, dar și a micilor magazine care vând astfel de produse. Tendința este clar de creștere, iar acest lucru se vede și în vânzările noastre pe acest segment, care s-au mărit cu 20%, în primele cinci luni, comparativ cu anul trecut”, mai adaugă George Neacșu.

Senator WINE are în portofoliu șapte game de vin. Gama “tractor” pentru piața din România este MONȘER, cu 9 soiuri 100% românești: Fetească Neagră, Băbească Neagră, Băbească Gri, Zghihară, Șarbă, Fetească Regală, Fetească Albă, Tămâioasă Românească și Busuioacă de Bohotin. Gamei MONȘER i se adugă OMNIA (BIO) și SUAV pentru zona de retail. Pentru HoReCa au fost dezvoltate vinurile din gamele VARIUS, GLIA, HEREDITAS și cupajele Senator PRIVATE COLLECTION.  În 2014 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *