Mitsubishi ASX face legătura între oraş şi orice altă destinaţie

0
383

Mitsubishi ASX este o maşină care vine cu o garanţie de 60 de luni, oferind suficient spaţiu între praguri şi sol pentru a putea fi parcată pe orice fel de bordură. Iese din noroi sau din râu, dacă trebuie să ajungă acolo și poate veni la pachet cu un plafon panoramic în caz că îi sunt solicitate artificii estetice.

mitsubishi_ASX_5

La exterior şi interior

Mitsubishi ASX este o promisiune îndeplinită. Maşina pare că este prea bine desenată pentru a ajunge model de serie. Nu e o promisiune deşartă, iar crossoverul îşi trădează originea sportivă şi aminteşte puternic de Mitsubishi Lancer. Grila faţă este elementul cel mai uşor de recunoscut, însă forma usor teşită spre spate, plafonul „plonjat” sugerează trăsături contemporane pe care le regăsim la SUV-uri mai scumpe şi mai notorii. Mitsubishi ASX este o maşină uşor de remarcat în trafic!

Sub capotă

Exemplarul testat de CasoTeca a fost înzestrat cu un motor diesel de 1,6 litri, capabil de 115 CP şi un cuplu de 270 Nm. Asta înseamnă că maşina poate accelera în aproximativ 11 secunde de la 0 la 100 de km-h şi că motorul îţi este alături dacă vrei să depaşeşti un BMW înscris în Bulgaria pe vreun drum naţional.

Transmisia manuală în 6 trepte este un „must have” al timpului prezent, iar Mitsubishi ASX este o maşină contemporană. Treptele a doua şi a trei sunt cele mai interesante, mai ales în off road sau în oraş. În general, cutia e permisivă, iar motorul reuşeşte să compenseze lipsa de reacţie a şoferului atunci când viteza nu este adecvată treptei în care se află maneta.

Precum fraţii săi mai mari, Mitsubishi Outlander şi Mitsubishi Pajero, Mitsubishi ASX nu se joacă deloc când vine vorba de ieşit de pe şosea. Sau, în alt registru, offroad-ul poate fi o alergare de sănătate pentru crossover. Mitsubishi ASX trece cu uşurinţă peste denivelări, apă, pietre şi nisip sau peste noroi, dacă i se cere.

Mitsubishi ASX trimite forţa motorului spre roţile din faţă, dar cu o simplă apăsare de buton poate să o trimită şi spre roţile din spate şi să o blocheze central în acest sens. Cu alte cuvinte, dacă ești pe teren alunecos, Mitsubishi ASX se asigură că toate roţile se învârt şi că face tot poate să nu rămână în noroi.

mitsubishi_ASX_7

Experienţă pe drum cu Mitsubishi ASX

Ca în orice corssover vezi lumea de sus. Nu trebuie însă să ţi se urce la cap. E bine sa ai vizibilitate, dar nu trebuie să o supraestimezi. Este bine să conduci prudent, mai ales cu viteză regulamentară.

5,3 de litri de motorină la 100 de km

Mai mult pe Casoteca.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *