eMenatwork.ro a finalizat o investiție de 200.000 de euro în comerțul online cu materiale de construcții

0
208

Oliviu Vasilescu_eMenatwork.ro

Investiția de 200.000 euro în platforma eMenatwork.ro s-a derulat pe perioada a 12 luni  și a avut la bază un proiect dezvoltat pe fonduri europene. Banii au acoperit implemetarea secțiunii de B2B, echipamentele hardware și trainingul personalului. Această sumă se adaugă la cei 300.000 de euro care au fost investiți în dezvoltare în ultimii ani pentru consolidarea relației cu cei peste 10.000 de clienți. “Suntem de cinci ani pe piață, iar lucrurile funcționează așa cum le-am preconizat. De la an la an am înregistrat  creșteri ale afacerii care s-au situat în grafic, iar pentru sfârșitul anului 2015 ne așteptăm la o cifră de afaceri de peste 1.000.000 de euro”, declară Oliviu Vasilescu, director eMenatwork.ro.

Consilierea duce rata de retur aproape de 0

eMenatwork.ro este un magazin online de materiale de construcții, membru al grupului Menatwork, care a apărut ca soluție de a transpune experiența celor 21 de ani de construcții ai acestui grup către un alt tip de client, beneficiarul final “Activitatea de online din zona de construcții este oarecum atipică, diferită de comerțul online clasic. Clienții au nevoie de consiliere la achiziție, iar pentru a închide o vânzare este nevoie de mult mai mulți pași decât la achiziția online  a unui TV, de exemplu. Colegii noștri care preiau clienții au o experiență tehnică de ani de zile în construcții și în Menatwork, în cazuri complexe fiind nevoie de deplasarea acestora la locul construcției pentru a definitiva o ofertă corectă, conform nevoilor reale ale celor care comandă online. Asumându-ne și acest serviciu de consiliere, rata noastră de retur ajunge să fie aproape 0. La aceasta se mai adaugă un atu și anume faptul că pentru o parte din articolele de pe site suntem și producători, iar asta ne ajută să gestionăm mult mai bine acele materiale pe această piață”, explică Oliviu Vasilescu.

Circa 35% dintre clienți intră pe eMenatwork.ro de pe echipamente mobile, fapt ce a obligat echipa să pună la punct versiunea de mobile într-un timp foarte scurt. “Chiar dacă acest comerț online este unul atipic, cum ziceam, trebuie să ne mișcăm extrem de repede, iar platforma de mobile ne ajută să fim și mai responsive cu clienții noștri. În viitorul apropiat vom investi și în dezvoltarea unor soluții logisitice care să optimizeze și mai mult traseul produselor din depozit către șantiere sau către cei care își fac reparații sau amenajări ale locuințelor”, precizează Oliviu Vasilescu.

Dezvoltarea pieței online de construcții – încet dar sigur

Din estimările companiei, piața online de construcții atinge un nivel anual de sub 1% din totalul pieței materialelor de construcții. Ținând cont ca valoarea estimată de către APMCR este 3.5 miliarde euro, pentru anul 2015 putem estima zona de e-commerce undeva în jur de 25 milioane de euro. Piața este compusă din câţiva zeci de jucători, dintre care contează cu adevarat doar câţiva.

“Creșterea  anuală a pieței  noastre nu se face într-un ritm spectaculos, dar se observă o tendință de dezvoltare pe principiul «încet dar sigur». Piața se consolidează și se maturizează datorită jucătorilor care au peste 5 ani de activitate, dar și a numelor mari care au intrat mai recent pe această zonă și mă refer aici în special la rețelele DIY”, precizează Oliviu Vasilescu.

Info

eMenatwork, firmă membră a grupului Menatwork, specializată în comerțul online de materiale de construcții și soluții pentru amenajări de interior si exterior, și-a început activitatea în 2010. Echipa din spatele platformei eMenatwork este formată în prezent din 10 angajați. Principalele categorii pe care le comercializează sunt: materiale pentru construcții și finisaje, obiecte sanitare, corpuri de iluminat, materiale electrice, pardoseli, sisteme pentru climatizare și ventilație, articole pentru curte și grădină etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *