A demarat cel mai exclusivist eveniment muzical al sfârşitului de an în Bucureşti: Festivalul de Muzică Veche

0
149

Aseară, într-o atmosferă cât se poate de propice muzicii culte, la Sala Radio a început a zecea ediţie a Festivalului de Muzică Veche Bucureşti. După unii, este un festival la fel de valoros precum este Festivalul George Enescu, dar unul de dimensiuni mult mai mic. Poate şi din cauza unui buget care poatre intra în buzunarul de la piept al marelui Enescu. finanţat în mare parte .

10 ani Festivalul de Muzica Veche BucurestiDe ce valoros? Simplu, pentru că muzicienii prezenţi în Festivalul de Muzică Veche sunt de talie mondială, dar, spre deosebire ce cei din Enescu, sunt interpreţi de muzică baroca, deci mai „ocultă” pentru marele public.

Muzică barocă zici, coane Fanică?

Da, barocă sau veche! Adică muzică scrisă de compozitori europeni cam până la Mozart. Spre exemplu, aseară, la deschiderea Festivalului, a cântat Orchestra de Muzică Barocă a Uniunii Europene piese compuse acum 300 de ani de Handel, Albinoni, Vivaldi etc.

Dacă aţi perdut concertul de deschidere, iată aici o mostră de muzică interpretată pe instrumente baroce.

Festivalul are însă multe lucruri inedite de dezvăluit, una dintre ele ar fi o premieră absolută pentru România. Anume, Festivalul va găzdui un concert de viola organista, un instrument proiectat acum aproape 500 de ani de Leonardo da Vinci și adus la viață de pianistul polonez Sławomir Zubrzycki.

Mai multe despre Festivalul de Muzică Veche Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *