Românii sunt din ce în ce mai interesați de soiurile autohotone de vin

0
262

De la an la an, schimbările pe piața de vin din România se produc încet, dar sigur. Este de părere producătorul de vin Senator WINE. “La nivelul pieței este greu să se înregistreze schimbări majore, însă, în cazul nostru, observăm o tendință  de apreciere a consumului de soiuri românești. Putem spune că la Senator WINE soiurile 100% românești au avut o creștere de 15% în 2015, față de anul precedent. Obiectivul nostru pentru 2016 este să păstrăm procentul de creștere pe aceste game și chiar să-l maximizăm. Dealtfel, suntem singurii producători de pe piață care au dedicat o gamă întreagă soiurilor 100% românești, sub numele MONȘER, ceea ce presupune și un efort consistent de marketizare pe care îl facem constant de mai mult de doi ani ”, precizează George Neacșu, director Senator WINE.

Cheese-Wine_casoteca

Senator WINE a reunit în gama MONȘER nu mai puțin de 10 soiuri 100% românești, unele dintre acestea fiind foarte rare cum ar fi Băbeasca Neagră, Zghihara, Busuioaca de Bohotin sau Băbeasca Gri. Dealtfel, în România Senator WINE este singurul producător care cultivă și vinifică Băbeasca Gri, considerată de unii specialiști o adevărată comoară națională.

“Ne bucură faptul că românii încep să își aprecieze din ce în ce mai mult vinurile tradiționale. În plus, nici străinii nu se lasă mai prejos. La toate târgurile internaționale la care am participat cu soiurile românești am surprins de fiecare dată vizitatorii, iar asta arată că putem concura oricând și oriunde, fără emoție, cu vinurile din soiuri internaționale. O altă certificare vine din China unde vindem constant de doi ani, chinezii fiind mari amatori de Băbească Neagră și de Fetească Neagră”, explică George Neacșu.

Senator WINE a trimis la export în 2015 peste 800.000 de sticle de vin în China, Rusia, Japonia și  Canada. „În 2016 ne vom lărgi focusul și pe alte piețe, în prezent aflându-ne în diverse faze de tatonare. Vorbim despre Coreea de Sud, țările Benelux și Marea Britanie. În 2016 ne așteptăm să depășim 1.200.000 de sticle la export. Am fi atins și în 2015 această cifră, însă comenzile pe care le așteptam pentru a ajunge la acest nivel au sosit spre finalul anului din Rusia, iar livrările le-am făcut în ianuarie 2016”, mai precizează George Neacșu.

Mai multe despre evoluția și planurile Senator WINE, puteți citi pe AgroTeca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *