La Ploiesti avem şi fabrică de șpalieri pentru agricultură şi livadă de meri

0
364
utilaj plantat spalieri

Producătorul de elemente prefabricate din beton Bauelemente a investit 3,5 milioane de euro într-o fabrică de șpalieri pentru agricultură, construită la Ariceştii Rahtivani, localitate situată în apropiere de Ploiești. Compania, membră grupului Baupertner, este singurul producător din România pentru acest tip de produs şi cel mai mare din Sud-Estul Europei. La Ariceştii Rahtivani se produc stâlpi din beton precomprimat (şpalieri) pentru agricultură, care pot fi folosiți atât în pomicultură, cât şi în viticultură. Producţia de stâlpi din beton a început în 2008, după care gama s-a tot diversificat în funcție de solicitările pieței. Investiţia iniţială a fost de 1,5 milioane de euro, fiind vizată diversificarea gamei de produse. În total, însă, investiţia Bauelemente în fabrica dedicată prefabricatelor de beton pentru agricultură a ajuns la 5 milioane de euro, dintr-un total de peste 10 milioane euro investiţi în producţia de prefabricate din beton. Banii provin din fonduri proprii şi au creat 175 de locuri de muncă, dintre care 17 sunt în noua facilitate de producţie.

Călin Bailuc, Michael Dietrich, Bauelemente
Călin Bailuc, Michael Dietrich, Bauelemente

„Investiţia este importantă mai ales dacă este privită în contextul programelor de reconversie în viticultură şi pomicultură unde stâlpii din beton precomprimat (şpalierii) sunt un element esenţial. Programele de reconversie sunt desfăşurate cu finanţare din partea Uniunii Europene şi au ca scop creşterea competitivităţii producătorilor agricoli” declară Călin Bailuc, manager Bauelemente.

Dacă până acum, miza au fost fondurile europene pe viticultură (cel mai mare client a fost Vincon), clienții care au apelat la fonduri europene având o pondere de circa 30% în vânzările firmei, acum pomicultura pare să devină sectorul prioritar. Acesta este și motivul pentru care oficialii Bauelemente se așteaptă la o creștere semnificativă a cifrei de afaceri, odată cu finalizarea investiției în fabrica de șpalieri. Aceasta ar urma să se mărească de la un milion de euro pe an, la circa 3 milioane de euro pe an, ceea ce înseamnă un volum de vânzări de circa 600.000 de stâlpi de beton pe an (8.000 metri cubi de beton anual), ceea ce presupune înființarea a circa 1.000 de hectare de livadă pe an.

Mai multle pe Agroteca.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *