Mazda MX-5 RF apare în Europa

0
240

Mazda MX-5 RF apare în premieră în Europa în iunie, la Goodwood Festival of Speed, în Marea Britanie. Prezentată publicului pentru prima dată în martie, la salonul auto de la New York, varianta retractable fastback a roadsterului Mazda va fi vedeta standului producătorului auto la Goodwood.

Mazda MX-5 RF de culoare “Machine Grey” va sta alături de exemplarul MX-5 cu numărul un milion, care a ieșit de pe linia de asamblare în Japonia, pe 22 aprilie, dar şi de conceptele MX-5 Spyder şi MX-5 Speedster.

Mazda MX-5RF
Mazda MX-5RF

În timp ce rămâne fidel raționamentulului practic al hardtop-ului retractabil din generaţia anterioară, fastback-ul îi conferă noii MX-5 RF un aspect unic. Chiar dacă acoperişul este deschis, ocupaţii autoheviculului sunt protejaţi de secţiunea lunetei, care rămâne în spatele scaunelor după ce segmentele acoperișului se pliază. Oferind clienţilor şi mai multe opţiuni, MX-5 RF face și mai atrăgător cel mai dorit roadster din toate timpurile.

„Cu noua versiune MX-5 RF, ne-am eliberat de modul tradiţional de a gândi şi ne-am asumat noi provocări pentru a crea ceva original”, declară mangerul de program MX-5 Nobuhiro Yamamoto. “Obiectivul nostru a fost să realizăm o maşină sport cu linii fastback superbe atunci când acoperişul este retras, iar atunci când acesta este montat sentimentul să fie de-a dreptul răvăşitor.”

MX-5 RF împărtăşeşte în cea mai mare parte elementele de design Kodo ale versiunii soft-top, cu aceeaşi lungime, lăţime şi ampatament. Acoperișul, care aduce o creştere de 5 mm în înălţime, este unul dintre cele mai rapide disponibile pe piaţă. Acesta se închide şi se deschide printr-o simplă apăsare de buton chiar şi atunci când maşina se deplasează cu până la 10km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *