Alianțe contra naturii împotriva unui primar interimar

0
206

Finalul bătăliilor electorale aduce cu sine folosirea eroică a ultimelor picături de energie. Atunci combatanții își dovedesc adevărata vocație de eroi, dar în Republica de la Ploiești, însă lucrurile stau cu totul altfel. Ultima săptămână de campanie electorală naște chinuit aberații politice, alianțe contra naturii. Foștii combatanți, odată lideri ai grupurilor politice capabile să câștige locuri sigure în administrația locală și acum în inferioritate netă, au îngropat securea războiului lor strâmb și se aliază scârbavnic. Este vorba dupa cum spun surse de la centru, de discuții încheiate cu strângeri de mână între domnul deputat Sebastian Ghiță și adevărata patroană a PNL-ului prahovean, copilul politic al președintelui Băsescu, doamna Roberta Anastase.

Context politic

Roberta Anastase și eșecul găsirii unui candidat PNL Controlul absolut pe care doamna Roberta Anastase îl exercită asupra PNL Prahova părea rețeta ideală pentru recâștigarea primăriei de către clientul DNA, Andrei Volosevici, avocatul dovedit categoric incapabil ca primar în mandatul 2008-2012.

Sacul mare la pomul lăudat a fost găurit de DNA mai precis de mișmașurile economice săvârșite de Andrei Volosevici în perioada în care a fost primar, dar să lăsăm ancheta în treaba celor competenți și să amintim doar că PNL s-a ales cu un candidat de buzunar. Avocatul fără profesie Adrian Dobre, cunoscut în administrația județeană drept cel mai incompetent, lipsit de scrupule și necomunicativ prefect este clar un perdant în cursa pentru primărie.

Ghiță: izgonit, priponit, dar cu milioanele intacte Succesele trecute ale clanului care a deținut și încă deține în mare parte Republica de la Ploiești, Ghiță-Cosma, au apus odată cu avansul anchetelor DNA. Instituția blamată acum chiar și de marele său sus, fostul președinte Traian Băsescu, a reușit să rupă prietenia celor doi mahări PSD-iști, iar fiecare se vede nevoit să meargă pe drumul său, mai bine zis cu câți candidați poate susține fiecare. O fi nesiguranță sau risipă elecorală, dar deputatul comisiei SRI, Sebi Ghiță merge pe mâna a 3 candidați pe care îi sprijină fără rezerve.

Este vorba de Savu Antena 3 Daniel, Radu Popescu (n.r. fostul manager al RATP-ului) și Marius Fenichiu , un adevărat mozaic politic, persoane care nu au dovedit însă niciodată capabilități de management administrativ, ba din contră. Unde mai pui că fiecare duce după sine câte un traseu politic complicat, burdușit cu alunecări sau excluderi după trădări fără noimă și caracter.

Famiglia Cosma și doamna oportunitate

Oportunistă prin excelență, grupată sub un partid a cărui doctrină pare să fie chiar oportunismul, doamna ministru in extremis Grațiela Leocadia Gavrilescu a bătut palma cu mai vechii săi camarazi, ei înșiși, tatăl și fiul, Mircea și Vlăduț Cosma. Pare să meargă lucrurile, pentru că aici avem carismă din partea doamnei și regimente de activism din partea Famigliei.

Epilog cu încercare de viciere pentru Republica Ploieșteană

Dat fiind că cele doua partide importante în România, PNL și PSD, stau total diferit în sondaje, cu un avantaj vădit pentru PSD care a stat grupat în jurul interimarului Cristian Ganea, om cu calități surprinzătoare de manager de urbe, dovedite în puținele sale luni de interimat, PNL-ul trebuie să mute. Și Roberta avea de ales între Famiglie, de care nu o leagă nimic și deputatul coleg de Liceul Mihai Viteazul, Sebastian Ghiță.

Dincolo de lipsa afinităților dintre Roberta Anastase și Mircea Cosma, alianța lor nu dă bine pentru șefii PNL de la București. Asta pentru că doamna Grațiela Gavrilescu, opțiunea lui Cosma și al Manechinului Tăriceanu la Primărie stă mult mai bine în sondaje decât Adrian Dobre, prietenul puternicei diriguitoare a PNL Prahova.

Oameni din administrație, interesați și ei de jocuri și alianțe, pentru că vor să mănânce o pâine și după alegeri, sugerează că singura șansă la ‘ceva’, ‘orice’ a PNL și a lui Ghiță este prietenia reciprocă. Chiar dacă fiecare dintre candidații lor nu fac mai mult de 2 (două) procente, aritmetica arată că împreună au peste 8 (opt) și așa se poate negocia cu oricine, doar lor să le fie bine!

Cristian Ganea dovedit primar în interimat

Toate aceste nimicnicii demne de politica apusă a anilor de dinainte de lupta demarată de DNA și celelalte organe ale statului împotriva hoției din administrație, pare o frecție la un picior de lemn al unui ploieștean turmentat. De ce? Pentru că, încă de cu două săptămâni înainte de alegeri, favoritul ploieștenilor în sondaje pare să fie interimarul Ganea, primar prin conjunctură, dar primar prin acțiune, aproape providențial dacă ne gândim la proiectele desțelenite cu interes pentru Ploiești: Tramvaiul și pasajul peste calea ferată. Două proiecte bâjbâite de inutilul interimar Iulian Teodorescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *