Adeplast: 6 milioane de mp de termosistem livrați în primele 6 luni. Piața se află pe un trend ascendent

0
189

Adeplast a înregistrat o creștere de 37% a livrărilor de termosistem IZOTHERM, în prima jumătate de an, atingând aproximativ 6 milioane de metri pătrați furnizați. “Șantierele din București au atras cea mai mare cantitate, însă recuperează puternic orașe ca Bacău, Galați sau Sibiu. Fie că vorbim de termosistem sau de alte produse, practic nu există șantier la nivel național unde AdePlast să nu fie prezent ca furnizor”, declară Marcel Bărbuț, proprietar AdePlast.

O creștere spectaculoasă  pe termosistem a fost înregistrată și la export, unde evoluția față de anul trecut a fost de 137% pe acest produs. “Creșterea se datorează închiderii unor contracte la care lucrăm de mult timp și de la care așteptăm ca până la sfârșitul anului să avem o evoluție a comenzilor între 200-300% și vorbim doar de termosistem. Produsele AdePlast și-au făcut loc încet-încet în Europa prin prisma calității certificate și iată că acum suntem prezenți constant cu termosistemul AdePlast pe piețe ca Ungaria, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Grecia și Marea Britanie. Pe unele dintre aceste piețe suntem chiar în căutare de manageri care să preia operațiunile de export, chiar acum derulându-se o fază de recrutare pentru zona europeană”, declară Alex Bărbuț, Export &  Development Manager AdePlast.

La nivel național piața termoizolațiilor se află pe un trend ascendent față anul trecut. “Bucureștiul este campion la termoizolații și este firesc. Însă, sunt foarte multe orașe în țară unde astfel de lucrări nu s-au realizat deloc până acum. Și aici ne referim la orașe mici și medii, unde blocurile nu au suferit nicio intervenție barbutde 40-50 de ani, reabilitările devenind deja stringente. Este un moment extrem de propice pentru ca administrațiile locale să își dea mâna cu asociațiile de locatari și cu cetățenii pentru a se face ceva consistent în acest sens, mai ales că alegerile s-au încheiat, iar noii edili trebuie să își demonstreze abilitățile pentru care au fost votați. Fondurile chiar nu mai sunt o problemă, iar produse de calitate la prețuri corecte pot fi accesate direct de la producătorii români. Prețul styrernului este afișat lunar la bursă, iar anul acesta a fost mult mai mic decât în anii trecuți. Asta face ca și costul de producție al polistirenului să scadă și prin urmare să se obțină prețuri foarte competitive la termosistemele bazate de polistiren”, explică Marcel Bărbuț.

AdePlast este cel mai important producător român de materiale pentru construcţii, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone / an  vopsele  şi tencuieli decorative  şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ploiești. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adauga o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.

Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an şi  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *