Regăsirea prin lectură. Biblioteca, o călăuză pentru fiecare

0
791

Eu sunt Alina! Toți copiii mă știu de doamna bibliotecară și tot ei sunt prietenii mei de la Școala Gimnazială ”ing. Ghe. Panculescu”, din Vălenii de Munte.

Am avut mereu un sentiment de bine și siguranță în preajma unui raft plin cu cărți.

Dacă nu simți bucuria că te trezești dimineața cu gândul că vei răsuci o cheie, că apoi se va deschide o ușă și te izbește mirosul unic al cărților, atunci nu veni să lucrezi la bibliotecă.

Să ai această meserie înseamnă să fi o călăuză de încredere, un ghid bun, un caracter sociabil, un om modest, disciplinat, creativ și iubitor de copii.

Într-o lume în care tehnologia primează, biblioteca vreau să cred că va rămâne în viitor. Este ca atunci când tânăr fiind pleci într-o călătorie pentru că ai avut norocul să câștigi un premiu mare și ani de zile te plimbi, întâlnești locuri și lucruri greu de refuzat însă toate astea la un moment dat se termină… și te întorci tot în locul natal, la liniște, la regăsire și la adevăratele sentimente.

Citiți și Educația virtuală aduce moartea intelectuală

Așa este biblioteca… te așteaptă ca pe o adevărată prietenă.

Orice zi să o încheiem cu puțină lectură.

educatoare biblioteca

Mereu le spun copiilor asta și e foarte important cum o spui și cum îi determini să o facă. Prin lectură găsești o liniște lăuntrică, o satisfacție și un respect de sine.

Mai multe pe PedagoTeca.ro: Regăsirea prin lectură. Biblioteca, o călăuză pentru fiecare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *