Next Capital, facturi în valoare de 110 mil. euro gestionate în 10 ani

0
305
factoring-next-capital-tva
Până la sfârşitul acestui an, Next Capital se aşteaptă la o creştere a creanţelor gestionate prin factoring de  până la 10% faţă de anul precedent, în 2015 atingând un volum de aproape 16 milioane de euro. 
factoring-next-capital
„După un an 2009 mai dificil pentru tot sistemul financiar bancar, din 2010 s-a reluat creşterea, volumul creanţelor gestionate de Next Capital crescând anual cu peste 10%. În acest an ne aşteptăm la o creştere ceva mai temperată, între 8 şi 10%, având în vedere că a fost totuşi un an cu investiţii modeste la nivelul economiei, existând multe proiecte mari de dezvoltare amânate, contribuţia cea mai importantă la creşterea economică pentru 2016 venind din consum. Fie că vorbim despre bunuri de larg consum, de vacanţe, maşini sau servicii, după reţinerile pe care consumatorii şi le-au impus pe timpul crizei, odată cu creşterea salariilor din sistemul public şi cu scăderea anumitor taxe, românii au început să recapete încredere şi să cumpere tot mai multe bunuri şi servicii”, explică Bogdan Roşu, director Next Capital.
Peste 90% din volumele de creanţe gestionate prin factoring de către Next Capital provin de la IMM-uri, un sfert dintre acestea fiind din sectorul IT&C.
 „După obţinerea licenţei de la BNR, primul nostru client a fost o firmă de aparatură şi consumabile medicale, iar, în toamna lui 2007, finanţasem deja facturi în valoare de 1 milion de euro, pentru companii din mai multe domenii. În prezent, cei mai mulţi dintre clienţii noştri provin din sectorul IT&C, FMCG, precum şi din sectorul serviciilor. De altfel, cu o astfel de companie din sectorul serviciilor avem şi cea mai lungă colaborare pe zona de factoring, de peste 5 ani”, precizează Bogdan Roşu.
IFN Next Capital Finance SA, fondată în noiembrie 2006, face parte din grupul Next Capital, care oferă soluţii de creditare, cumpărare şi recuperare creanţe, dar şi servicii de tip outsourcing. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, minoritar fiind fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners. Next Capital este membru fondator al Asociaţiei Române de Factoring, iar Bogdan Roşu este în prezent preşedinte al ARF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *