România are peste 100 de mii de persoane care lucrează ca modele pentru videochat

0
300

Industria videochatului are potenţial în România, peste 100 de mii de persoane lucrează ca modele pentru videochat în studiouri sau de acasă.

Robert_Vanderty studio20 videochatDoar în România există cel puţin 5000 de studiouri de videochat şi peste 100 de mii de modele, dintre care jumătate lucrează în studiouri şi cealaltă jumătate de acasă. Această industrie este puternică la noi şi are potenţialul de a echilibra balanţa de plăţi externe a României, dacă ar fi corect încurajată de către stat, împreună cu industria IT”, povesteşte Robert Vanderty, fondatorul Studio 20.

În 2014, când s-a lansat franciza Studio20, piaţa videochatului din România era estimată la peste 100 de milioane de euro, însă până astăzi aceasta s-a triplat.

Studio20 a înregistrat o creştere de 50% a businessului la nouă luni

Studioul de videochat Studio20 a depăşit 10 milioane de dolari cifră de afaceri, cu 50% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Estimările acestui an pentru businessul  Studio20 sunt de 15 milioane de dolari.

mugur frunzetti videochat studio20“Până în acest moment, am reuşit să depăşim cu puţin pragul de 10 milioane de dolari, însă avem toate motivele să credem că ne vom atinge targetul stabilit pentru acest an, mai ales că vom avea trei noi locaţii, dintre care două vor fi deschise chiar în luna Octombrie”, declară Mugur Frunzetti, investitor în sistemul de franciză Studio20.

Modelele de top ale Studio20 precum: Devious Angell, Raquelle Diva, Sassha Red, Daphny Meyer, Aubrey Nova, cunoscute la nivel mondial în această industrie, au încasări lunare de peste 20.000 de dolari fiecare.

Studio20 ajunge la 15 studiouri în lume

Cel mai cunoscut studio de videochat glamour, Studio20, a ajuns la 15 francize, două dintre acestea urmând să fie deschise în această lună. Astfel, Studio20 deţine acum patru francize în Bucureşti şi câte una în Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Timişoara, Cali (Columbia), Budapesta (Ungaria), Los Angeles (SUA) şi Curacao.

Studio20 din zona Unirii rămâne cel mai mare studio de videochat, 1500 mp, însă investiţia cea mai mare este în studioul de videochat din Los Angeles, peste 500 de mii de dolari. În studioul de videochat glamour de la Unirii s-au investit peste 800 de mii de lei în decoruri moderne, aparatură de ultimă generaţie, cum ar fi camere şi televizoare UltraHD sau ochelari VR.

1_Studio 20 Videochat

Noi studiouri marca Studio20 în SUA şi Rusia

La anul, Studio20 vrea să se extindă cu 10 noi studiouri de videochat în ţări precum Serbia, Rusia, SUA, Cehia şi Slovacia.

Pentru 2018 avem în plan încă 10 noi studiouri de videochat. Ele vor fi 5 în România şi alte 5 în Serbia, Rusia, SUA, Cehia şi Slovacia. Însă, pentru a dezvolta un volum atât de mare de francize, trebuie să schimbăm structura cu un singur nucleu, întrucât nu putem aduce pe toată lumea în training la Bucureşti în acelaşi timp. Am început, deci, să pregătim noi centre de training în Europa, America de Sud şi Statele Unite, sperăm să fie gata pe la jumătatea lui 2018”, continuă Frunzetti.

6Studio Videochat Bucuresti Victoriei

Despre Studio20

Până în prezent, Studio20 operează 15 studiouri de videochat în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Timişoara, Braşov, Cali (Columbia), Budapesta (Ungaria), Los Angeles (SUA) şi Curacao. Franciza Studio20 se poate multiplica în orice oraş mare sau mediu din România sau din lume.

Cu o investiție între 100 și 250 mii de euro se poate rula anual un milion de euro. Profitul brut poate ajunge la 250 de mii de euro pe an. Francizaţii participă cu întreaga echipă la traininguri de 4 săptămâni în studioul pilot și apelează la sistemul internaţional de recrutare, care garantează că studioul va fi la capacitate maximă după mai puțin de un an.

Piaţa mondială în care activează Studio20 este estimată la 10 miliarde de dolari pe an. Din calculele necesare constituirii caietului de franciză Studio20, reiese că piaţa autohtonă de profil se ridică la circa 300 de milioane de euro. Aceasta creşte permanent şi se poate dubla în următorii ani.

Mai multe detalii aici: www.studio-20.ro şi www.francizavideochat.ro

IMG_1716

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *