Astăzi în București: Universități din 10 țări europene și Marea Britanie prezente la World Education Fair

0
231
world-education-univesitati-uk

În ciuda restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID, astăzi a început o nouă ediție a târgului educațional World Education Fair (WEF) are loc în București, Iași și Constanța. Evenimentul de la București se va desfășura fizic la Athenee Palace Hilton, începând cu ora 10:00, cu respectarea tuturor normelor sanitare internaționale anti-COVID.

 

“Universitățile europene, își păstrează interesul ridicat pentru tinerii români, fiind prezente cu un număr impresionant de specializări la târgul educațional pe care îl organizăm în următoarele zile. Instituții importante din peste 10 țări (Austria, Germania, Belgia, Elveția, Danemarca, Irlanda, Spania, Italia, Olanda și Romania) vor fi prezente la evenimentul pe care îl organizăm în weekend la București. Interesul pentru studii în străinătate se menține în continuare ridicat și vedem această tendință atât în numărul crescut de aplicații pe care le gestionăm în calitate de consultanți, dar și în înregistrările realizate până acum pentru participarea la târg”, precizează Ana Maria Papp, Business Development Manager IntegralEdu.

Vezi și Galaţi: Conferinţă internaţională despre explorarea dinamicii unei lumi post-COVID, la Universitatea Danubius

Olanda se menține și în acest an în topul destinațiilor de studiu. Consultanții IntegralEdu explică interesul pentru studiile in Olanda prin numărul mare de programe care se desfășoară în limba engleză, dar și prin nivelul accesibil al taxelor, care se ridică la 2202 euro pe an. În plus, studenții au la dispoziție sisteme de împrumut pentru studii și subvenții nerambursabile. Acestea pot acoperi atât taxele de școlarizare, cât și costurile de trai.

Care este nivelul burselor pentru studii în străinătate și cum se pot obține în acest an? Prezentările realizate de consultanți la WEF îi ghidează pe tineri în alegerea domeniilor de studiu și modalităților de finanțare.

Participarea la târg este importantă atât prin prisma dialogului direct cu reprezentanții universităților, dar și pentru accesarea prezentărilor tematice realizate de consultanți, care îi ghidează pe tineri în stabilirea opțiunilor. Un alt avantaj al discuțiilor directe este legat de accesarea celor mai noi informații despre accesarea burselor. Spre exemplu, șase universități din Marea Britanie au pregătit burse între 500 și 5000 de lire, care se acordă în funcție de anumite criterii pe care tinerii și familiile acestora le pot afla direct de la sursă. EU Business School, acordă burse de merit care acoperă 30% din taxă pentru cei care aplică pentru programele pe care universitate le desfășoară în Spania, Elveția sau Germania, iar universitatea Bocconi, vine cu burse de merit care pot acoperi și 100% din taxă”, detaliază Ana Maria Papp.

Vezi și Școlarii care nu se testează vor continua cursurile online

Topul domeniilor de interes pentru tinerii români care s-au înscris anul acesta la studii în străinătate se menține în aceleași zone ca anul trecut astfel:
1. Afaceri Internaționale
2. Finanțe și contabilitate
3. Economie
4. Management în domeniul ospitalității
5. Artă & Design
6. IT
7. Inginerie
8. Politică
9. Drept

Marea Britanie rămâne destinația preferată de familiile din România pentru studiile gimnaziale și liceale

“În contextul sanitar actual și comparativ cu anii anteriori, numărul solicitărilor pentru studii gimnaziale și liceale în străinătate, se menține constant. În topul preferințelor se situează Marea Britanie, urmată de Elveția, Spania, Germania și Austria. La ediția actuală a WEF vor fi prezente licee din Marea Britanie și Elveția. Unele dintre cele mai selective licee deschid concursul de burse pentru elevii români, în cadrul evenimentului. Cuantumul burselor oferite de unele instituții este cel mai mare din ultimii ani, putând ajunge să reprezinte până la 40% din taxa anuală. Participanții la WEF vor putea afla informații actualizate privind accesarea burselor la liceele din străinătate, direct de la reprezentanții acestora.” declară Raluca Niculae, Manager Departament Studii Liceale IntegralEdu.

Vezi și Omega-3 și vitamina D pot reduce riscul de a contracta COVID-19

Din ce în ce mai multe școli independente oferă burse candidaților cu aptitudini speciale. Acestea se traduc prin reducerea parțială a costurilor anuale, iar procentele diferă de la un caz la altul, în funcție de bugetul anual alocat de fiecare instituție în parte și de rezultatele candidatului, la testele de admitere. Bursele pot fi: academice, sportive, muzicale sau artistice și se acordă elevilor care dau dovadă de performanțe deosebite într-una dintre aceste arii.

Procedura de participare la World Education Fair

Cei interesați să participe la ediția din această toamnă a World Education Fair trebuie să se înregistreze în prealabil pe site-ul www.worldeducation.ro. După înregistrare, vor primi online un ticket de participare, în baza căruia se va face accesul în sală. Participarea este gratuită și se va face conform regulilor de distanțare socială, precum și cu verificarea certificatelor verzi sau rezultatul negativ al unui test antigen/PCR.

 

Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educațional pentru studii în străinătate și pentru programele Work and Travel în SUA. Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 28 de ani în oferirea de informații elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *