Yemen, 2 mii de copii recrutați de rebelii Houthi au murit luptând

0
235
copii

Acest lucru a fost anunțat de un raport al ONU, care vorbește și despre taberele și cursurile pe care rebelii continuă să le organizeze pentru a încuraja tinerii să meargă pe câmpul de luptă. Victimele care au murit între 2020 și 2021, aveau între 10 și 17 ani, transmite Sky TG24.

Acestea sunt cifrele teribile anunțate de un raport ONU privind copii recrutați de rebelii Houthi în Yemen. Aproape 2.000 de copii și-au pierdut viața luptând între ianuarie 2020 și mai 2021.

Potrivit experților ONU, copii soldați care au fost recrutați în școli, tabere de vară si biserici, aveau între 10 și 17 ani. Unora dintre ei li s-a spus că vor urma cursuri culturale, în schimb, vor fi instruiți. În alte cazuri, familiile au fost amenințate că nu mai primesc ajutor umanitar. Într-un caz, un copil a fost violat.

Potrivit raportului ONU, rebelii continuă să organizeze cursuri pentru a încuraja tinerii să meargă pe câmpul de luptă. Toate acestea, după șapte ani de război, încălcând embargoul asupra armelor impus de Organizația Națiunilor Unite. „Houthis au continuat să se aprovizioneze cu componente pentru armele lor de la companii din Europa și Asia, folosind o rețea complexă de intermediari pentru a ascunde lanțul de aprovizionare.”

Citește și Talibanii redeschid universităţile din Afganistan

Raportul nu a confirmat, dar acuzațiile aduse de SUA și Arabia Saudită dă o implicare directă a Iranului, care a recunoscut că îi susține politic pe Houthi, dar au negat că i-a ajutat să obțină arme.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *