Casă în stil mediteranean pe Casoteca.ro

0
261
casa stil mediteranean casoteca.ro
casa stil mediteranean casoteca.ro

Relaxare și echilibru. Aceste două cuvinte probabil caracterizează cel mai bine stilul meditaranean. Explicația se găsește în materialele naturale folosite, precum piatra sau lemnul, dar și în culorile alese, cu tonuri inspirate din natură.

Argumentele au contat și la alegerea acestui stil pentru o casă din Timișoara.

Amplasată pe un teren generos, de 1.500 de metri pătrați, aceasta beneficiază și de o serie de amenajări exterioare gândite pentru relaxare și distracție. Dacă terasa și grădina nu aveau cum lipsi în cazul unei case în stil mediteranean, piscina și un bar complet amenajat sunt două facilități care ies în evidență.

Pentru construcția casei a fost folosită cărămida cu aspect învechit, aceasta regăsindu-se și în cazul gardului împrejmuitor. Acoperișul este din țiglă ceramică antichizată, ceea ce întărește stilul mediteranean al casei.

Vezi și Dafinul, planta din ale cărei frunze se ȋmpleteau cununile ȋnvingătorilor

GRĂDINA ȘI TERASA

Plantele sunt dispuse pe perimetru, fiind alese cele cu înfloriri succesive, astfel încât pe întreg sezonul cald grădina să ofere imagini colorate și proaspete. Grădina beneficiază de șezlonguri, cort și umbrele de soare, timpul petrecut aici fiind foarte plăcut. Terasa spațioasă este concepută astfel încât aici să se poată servi masa, când timpul o permite, împreună cu eventuali oaspeți.

casa stil mediteranean interior
casa stil mediteranean, interior

ORGANIZARE

La parter se găsește un open space de dimensiuni spectaculoase (250 metri pătrați) care integrează livingul, bucătăria, diningul, o cameră de oaspeți și un birou respectabil. Din acest decor nu putea lipsi șemineul de dimensiuni mari.

La etaj, cu o suprafață mai mică, de numai 90 de metri pătrați, se găsesc trei dormitoare și două băi.

casa stil mediteranean interior 1
casa stil mediteranean, interior

DESIGNUL INTERIOR

Amenajarea interioară a fost realizată de cunoscutul deigner Corina Săftescu, care reușește să imprime cu mult rafinament stilul mediteranean în combinație cu elemente de decor moderne.

Tâmplăria este din lemn, iar decorul prezintă accente de culoare albastră specifică stilului mediteranean și, în același timp, nelipsite din amenajările semnate de designer. Grinzile din lemn de culoare închisă de la parter contrastează cu pereții albi. Sofalele și fotoliile confortabile tapițate, însoțite de pernuțe decorative, imprimă un aer cozy, în timp ce materialele textile, alese foarte inspirat, oferă o notă estivală.

O parte din mobilierul de lemn masiv este de la Mobexert, o altă parte fiind realizată pe comandă de către firma Magnitude din Satu Mare. Corpurile de iluminat provin de la Iluminatprimalighting din Arad.

Autor: Ion Diamandi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *