NOKIA (HDM Global) se retrage din cursa telefoanelor FLAGSHIP

0
232
Nokia

Au trecut 3 ani de la Nokia 9 Pureview şi se pare că acela va rămâne un telefon de colecţie, deoarece Nokia se retrage din cursa telefoanelor flagship. E mai degrabă vorba despre compania HMD Global, care păstoreşte acest brand de la despărţirea sa de Microsoft încoace.

Cat o să mai reziste NOKIA pe piata??

Informaţia provine chiar de la Adam Ferguson, şef pe secţiunea Product Marketing la HMD Global, care a stat de vorbă cu Android Authority într-un interviu recent. Iată cel mai important citat al lui Adam: „să produci un telefon de 800 de dolari nu mai are sens în acest moment pentru noi”. HMD şi-a încercat norocul cu Nokia 9 Pureview în 2019, cu a sa Penta Camera, dar fără prea mare succes. Ulterior avea să se axeze pe telefoane midrange şi să primească ceva aprecieri pentru seriile Nokia 5 şi Nokia 6.

vezi si: https://informateca.ro/halep-a-urcat-o-pozitie-in-clasamentul-wta-2/

De la Nokia 6.2 şi 7.2 încolo lucrurile au devenit incerte, iar autonomia slabă, cameră sub aşteptări şi preţurile mari au tras în jos brandul. Nokia 8.1 a arătat ceva mai bine şi Nokia 8.3 a avut unele zvâcniri de hit totuşi. HMD a început să diversifice zona entry level şi midrange cu multe sub-serii şi tot mai multe modele Nokia G şi Nokia C în ultima vreme. Strategia nu a fost rea, HMD fiind profitabilă din trimestrul 3 al anului 2021, iar T4 2021 a fost chiar cel mai profitabil din istoria companiei (de câţiva ani).

HMD şi-a propus ca în perioada următoare să devină lider de piaţă în zona smartphone pre-paid în SUA. Îşi va despărţi serviciile într-o divizie separată, care se va ocupa strict de utilizatorii business. Trăim vremuri interesante, asta e sigur, cu Nokia care nu mai face flagshipuri, LG Mobile care a renunţat de tot la segment, iar HTC care e gata să revină cu un flagship cu Metaverse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *