Ziua 53 de război: Ucraina a ucis încă un general rus

0
141
Razboi

Situația din orașul-port Mariupol este critică, după ce rușii au anunțat că au preluat controlul asupra tuturor zonelor urbane și le-au dat ultimatum militarilor ucraineni să se predea până dimineață. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat că ”situaţia de la Mariupol rămâne extrem de gravă. Este inumană. Rusia încearcă în mod deliberat să-i distrugă pe toţi cei care se află acolo în Mariupol”.

Vezi și: Decizie definitivă: Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria până la soluționarea cererii de extrădare

Cele mai importante evenimente de duminică privind invazia sunt:

12:56 Papa Francisc, mesaj pentru ucraineni: ”Cu toţii ne rugăm pentru voi. Ne rugăm pentru că este atât de multă suferinţă”

12:37 Ultimul bilanț al bombardamentelor de la Harkiv: 3 morți și 31 de răniți, printre care și copii

12:08 Ministrul de externe al Ucrainei a transmis un mesaj cu ocazia Paștelui Catolic:

”Urez un Paște fericit celor care sărbătoresc astăzi și să ne rugăm cu toții ca viața să învingă moartea. Fie ca această zi binecuvântată să aducă speranța că pacea va reveni pe pământul ucrainean, în satele și orașele Ucrainei. Speranța că lumina va birui întunericul”.

12:02 Noi imagini din Mariupol, publicate pe twitter de Nexta. Cum arată orașul ”eliberat” de armata rusă.

11:57 Armata Ucrainei: Rusia ar fi pierdut în jur de 20.300 de soldați

11:34 Rusia susține că a distrus o fabrică de armament la Brovari, regiunea Kiev

11:04 După România, și Bulgaria anunță că își închide porturile pentru navele rusești, transmite The Guardian.

11:00 Niciun acord privind evacuarea civililor pentru duminică, ziua în care creștinii sărbătoresc fie Paștele, fie Floriile.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul Ucrainei, care a transmis că, din nefericire, cele două părți nu au putut ajunge duminică la nicio înțelegere.

10:58 Uniunea Europeană va aloca o nouă tranșă de 50 de milioane de euro ajutor umanitar pentru oamenii afectați de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, informează Reuters.

10:43 Prințul Charles despre refugiații din Ucraina: Milioane de oameni răniți de trecut au nevoie să fie primiți cu bunătate

10:27 Mesajul lui Olaf Scholz: Războiul din inima Europei ne deprimă pe toți

10:10 Niciun semn din Mariupol în contextul în care rușii au somat luptătorii ucraineni să depună armele în intervalul 6 a.m. -1 p.m (ora Moscovei). În caz contrar vor fi cuși, a amenințat Rusia.

09:56 Atac cu rachete în Brovari, lângă capitala Ucrainei

09:42 Ce spune ultimul raport al ministerului britanic al apărării despre evoluția războiului din Ucraina

09:13 Peste 100.000 de civili sunt în continuare blocați în Mariupol, fără mâncare, apă potabilă și căldură, transmite ONU.

09:08 A îmbrăcat Vladimir Putin cămașa îngerului întunecat al distrugerii?

09:02 Alte patru incendii au izbucnit în urma bombardamentelor în Severodonetsk. Potrivit guvernatorului regiunii Luhansk Serhiy Gaidai, patru blocuri au fost cuprinse de flăcări după atacul cu rachete rusești din cursul nopții de sâmbătă spre duminică. De asemenea, o clădire din Novodruzhesk a fost distrusă. Încă nu sunt informații legate de victime.

08:58 Forțele rusești ar pregăti o operațiune navală în Mariupol, a transmis duminică dimineața Statul Major al Armatei Ucrainei, citat de Kyiv Independent. Armata Ucrainei a detectat mișcări ale unităților rusești în regiunile ruse Kursk, Briansk și Voronej.

08:42 Strănepoata lui Hrușciov: Putin ar putea folosi arme nucleare

08:03 Rusia susține că a doborât un avion ucrainean care transporta arme livrate de Occident

07:48 S-au auzit noi explozii la Kiev în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Reuters.

07:40 Duminică va expira termenul limită dat de Rusia pentru soldații ucraineni din Mariupol. Dacă aceștia depun armele, Rusia susține că le va cruța viețile.

Pe de altă parte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis că eliminarea luptătorilor ucraineni din portul strategic va duce la încetarea oricăror negocieri de pace.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *