Comentatorii politici din Rusia cer retragerea din Ucraina. „Nu luptăm împotriva Ucrainei, ci împotriva NATO”

0
211
Zelenski

După două zile de incertitudini, au apărut primele imagini cu marinarii salvați de pe nava-amiral Moskva, înainte să se scufunde în Marea Neagră.

Este vorba despre câteva zeci de membri ai echipajului, trecuți în revistă de comandanții marinei ruse, la Sevastopol.

Vezi și:Cum poate NATO să ajute Ucraina să câştige

În capitala rusă, atmosfera este una sumbră în urma eșecurilor înregistrate de armată în invazia din Ucraina.

La televiziunea de stat, comentatorii politici spun că Rusia se luptă, de fapt, cu NATO, și cer retragerea din Ucraina, pe motiv că așa-zisa operațiune specială și-ar fi îndeplinit scopul.

Ministerul apărării din Rusia a dat ieri publicității imagini de la o ceremonie la care au participat, comandantul suprem al marinei ruse, amiralul Nicolai Yevmenov, și o parte din echipajul crucișătorului Moskva, scufundat joi în largul Odesei. Nici până acum nu se știe câți marinari ruși și-au pierdut viața, însă ucrainenii estimează că doar 10% din echipajul de 500 de oameni a fost salvat.

În portul Sevastopol, în fața monumentului care celebrează fondarea marinei ruse în anul 1696, a avut loc o depunere de coroane dedicată navei amiral din Marea Neagră, la care au participat zeci de localnici.

Pierderea navei amiral e o lovitură dură pentru orgoliul țării, chiar dacă, oficial, rușii spun că ambarcațiunea s-ar fi scufundat din cauza unei explozii în compartimentul de muniții.

Sursă PROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *